Ana SayfaManşetUrfa’nın Twitter’la savaşı kısa sürdü

Urfa’nın Twitter’la savaşı kısa sürdü

Twitter, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in hesabını askıya aldı. Yerel siyasetçiler, gazeteciler 'milli hesaplara' saldıran Twitter'ı kınadı. Gerçek, Valilik açıklamasıyla ortaya çıktı: "Vali bey doğrulama kodunu geç girdi."

Twitter, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in hesabını askıya aldı. Yerel siyasetçiler, gazeteciler, taraftar liderleri Twitter’ın ‘milli hesaplara’ saldırdığını hatırlatıp peş peşe kınama mesajları yayımladı, geçtiğimiz hafta Meclis’te kabul edilen sosyal medya düzenlemesini destekleyen mesajlar attı.

Haber, Urfa’daki yerel medyada geniş yer buldu.

Balıklıgol.com haber sitesi “Twitter sonunda Urfa Valisini de hedefine aldı” derken, UrfaHaber.com sitesi, “Twitter’a tepki yağdı” başlığıyla haberi şöyle verdi:

“ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter’ın son dönemde özellikle Türkiye’deki milli hesaplara yönelik askıya alma, kısıtlama ve tamamen kapatma girişimine yönelik keyfi uygulamaları büyük tepkilere neden olurken, son olarak Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in hesabını geçici olarak sınırlandırmasına Urfalılardan tepki yağdı.”

Haber üzerine yerel siyasetçiler, gazeteciler, taraftar dernekleri üst üste açıklamalar yaparak Twitter’i kınadılar.

AK Partili Artuklu Belediye Meclis Üyesi Muhammet Yel, Twitter’ı devletin valisini tanımamakla eleştirdi:

Medya Yazarları Derneği Başkanı Mehmet Guli Aslan, konuyu sosyal medya düzenlemesine bağladı:

AjansUrfa.com yazarı Cengiz Aksan da Twitter’ı kınayanlar arasındaydı:

Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz:

Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ali Çiçek:

Fakat tepkiler artınca, Urfa Valiliği’nden kısa bir açıklama geldi:

“Sayın Valimiz Abdullah Erin’in kişisel Twitter hesabı, doğrulama kodunun gecikmesinden kaynaklı teknik bir problem nedeniyle geçici bir süre sınırlandırılmış olup en kısa zamanda düzeltilecektir.”

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in Twitter hesabına girerken cep telefonuna gönderilen doğrulama kodunu geç girmesi üzerine Twitter’ın güvenlik nedeniyle Erin’in hesabını askıya alması, Urfa ile Twitter’ı bir günlüğüne karşı karşıya getirmiş oldu.

- Advertisment -