Ana SayfaHaberlerİstanbul'da okullar tatil

İstanbul’da okullar tatil

 

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından okulların tatil edildiğini açıkladı. Şahin, "Meteorolojik verilere göre İlimizde başlayan kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini artırarak sürmesi beklendiğinden herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim-öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" açıklamasını yaptı.

 

Kent genelinde öğle saatlerinde yağmur şeklinde başlayan yağış, akşam karla karışık yağmur şeklinde görüldü. Kentin batı kesimlerinde ve yüksek yerlerde yoğun olarak görülen yağış, kimi ilçelerde kara dönüştü.

 

Meteroloji'den uyarı

 

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, pazartesi günü İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu, Çanakkale dâhil yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar kalınlığının bazı yerlerde 20 cm ve üzeri şeklinde olmasının tahmin edildiği belirtilen açıklamada buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji'nin açıklaması şöyle:

 

"Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve yarın (pazartesi) Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

 

İstanbul Valiliği'nden açıklama

 

İstanbul Valiliği de kentte karla karışık yağmur ve kar yağışının aralıklarla Salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edidiğini açıkladı.Yağışın gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kara dönüşmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, "Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi ve sıcaklığın pazartesi günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşmesi beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçlarıyla yola çıkan vatandaşların mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları, bulundurmaları, araçlarının teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmelerinin seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz ettiği kaydedildi.

 

THY'den sefer iptalleri

 

Türk Hava Yolları (THY), pazartesi günü Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle iç ve dış hatta 246 seferi iptal ettiğini duyurdu.

 

Yolcular, seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu "www.turkishairlines.com" internet adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenebilecek.

 

Kocaeli'de okullar tatil

 

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre yoğun yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşeceğinin, yarın gün boyu kar yağışının devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

 

Açıklamada, kar yağışının araç ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuzluğa, mağduriyete yer vermemek için il genelinde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Ocak 2016 Pazartesi ara verilmesinin uygun görüldüğü ifade edildi. Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

- Advertisment -