Ana SayfaHaberlerYassıada, Yeni Şafak'ın sahibi Albayrak Grubu’na kiralandı

Yassıada, Yeni Şafak’ın sahibi Albayrak Grubu’na kiralandı

Adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilip üzerinde otel kurulan Yassıada, yıllık 4,2 milyon TL’ye Albayrak Grubu’na devredildi. Albayrak ailesine ait Albayrak Grup bünyesinde Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET televizyonu da yer alıyor.

27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Demokrat Partili siyasetçilerin hapsedilip yargılandığıYassıada’nın adı 2013’te “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak değiştirilmiş, 2020’de de adada Katre Island Hotel. Otelin yüksek konaklama bedelleri tartışma konusu olmuş, adaya turistik ilgi istenilen düzeye ulaşmamıştı.

Murat Ağırel’in Cumhuriyet’teki yazısına göre Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, “yap-işlet-devret” modeliyle 29 yıllığına işletmek üzere sözleşme yaptığı Yassıada’yı 18 Ocak 2023’te Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iade etti.

Ada, 14 Şubat 2023’te 103 bin 750 metrekare yüzölçümlü hazine taşınmazı ve 10 bin 43 metrekarelik dolgu alanı üzerinde 324 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otelle birlikte yıllığı 4.2milyon lira bedel üzerinden 20 yıllığına BirunAda Otelcilik Turizm A.Ş.’ye kiralandı.

2022 yılında kurulan Birun Ada isimli firma, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat A.Ş.’ye ait. Albayrak Turizm yönetim kurulu Nuri Albayrak, Mustafa Albayrak, Muzaffer Albayrak ve Mesut Muhammet Albayrak’tan oluşuyor.

Albayrak ailesine ait Albayrak Grup bünyesinde Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET televizyonu da yer alıyor.

- Advertisment -