Ana SayfaHaberlerYavaş, Ankara Büyükşehir’deki ülkücü danışmanı Servet Avcı’yı görevden aldı: Sebebi İYİ Parti mi?

Yavaş, Ankara Büyükşehir’deki ülkücü danışmanı Servet Avcı’yı görevden aldı: Sebebi İYİ Parti mi?

Mansur Yavaş’ın başdanışmanı Servet Avcı görevden alındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ülkücü gelenekten gelen birçok genel müdür ve idareci, Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanlarından olan Avcı’nın yönlendirmesiyle atanmıştı. Avcı, 30 Eylül’de Yeniçağ’daki yazısında Akşener’in Millet İttifakı’yla ilgili son çıkışlarını destekleyerek, “Varsın, ellerinden kan sızanlarla kimler iş birliği yapacaksa yapsın… İYİ Parti, dolaylı da olsa bu iş birliğiyle anılıp kaybeden taraf olmak yerine, kendi değerleriyle kendi geleceğini doğru kurgulamak durumunda…” diye yazmıştı. Avcı’nın etkisiyle belediyede göreve gelen bazı üst düzey isimlerin de görevden alınabileceği iddia ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başdanışmanı Servet Avcı görevden alındı.

Avcı’nın görevden alındığını gösteren belgeyi İYİ Parti’ye yakınlığıyla bilinen Tamgatürk sitesi yayımladı.

Ankara Büyükşehir’in yönetiminde etkiliydi

1988-1989 arasında o zamanki adıyla “Bizim Ocak” olan Ülkü Ocakları’nın genel başkanlığını yapan Avcı, aynı zamanda 27’inci dönem İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik’in sahibi olduğu Yeniçağ Gazetesi’nde köşe yazıyordu.

Avcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimindeki etkisiyle biliniyordu. Belediye’de ülkücü gelenekten gelen birçok genel müdür ve idareci, Avcı’nın yönlendirmesiyle atanmıştı.

Yavaş’ın az bir oy farkıyla AK Partili Melih Gökçek’e kaybettiği 2014 yerel seçimlerinden itibaren kendisiyle birlikte hareket eden Avcı ile son dönemlerde aralarının iyi olmadığı biliniyordu.

Kendisinin görevden alınmasının ardından Avcı’nın etkisiyle belediyedeki üst düzey makamlara gelen bazı isimlerin de görevden alınabilineceği iddia ediliyor.

Avcı’nın 2017’de evlenen kızının nikah şahitleri Yavaş, Akşener, Ümit Özdağ ve Yeniçağ Gazetesi sahibi Ahmet Çelik idi.

“İYİ Parti’nin seçimlere tek başına girmesi, hem itibar, hem de siyasî gelecek açısından hayatî bir hamle…”

Avcı, 30 Eylül’de Yeniçağ’daki yazısında İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Millet İttifakı’yla ilgili son dönemki çıkışlarını destekleyerek şunları yazmıştı:

“Meral Hanım’ın ve birçok parti yöneticisinin ‘seçimlere tek başına girme’ şeklinde koydukları iradenin ‘pazarlık, el yükseltme, blöf’ gibi değerlendirilerek aşağılanması, partinin seçimlere tek başına girmesinin, hem itibar, hem de siyasî gelecek açısından ne kadar hayatî bir hamle olduğunu vurguluyor…

Bu saatten sonra gerekçesi ne olursa olsun ortaya çıkacak bir çark, telafisi imkânsız zararlar doğuracaktır… Konuşmalardaki netliğe ve önceki denemelerin doğurduğu tahribata bakıldığında bunun pek de mümkün olmayacağı aşikâr gibi…”

“Varsın, ellerinden kan sızanlarla kimler iş birliği yapacaksa yapsın…”

“Varsın, ellerinden kan sızanlarla kimler iş birliği yapacaksa yapsın… İYİ Parti, dolaylı da olsa bu iş birliğiyle anılıp kaybeden taraf olmak yerine, kendi değerleriyle kendi geleceğini doğru kurgulamak durumunda… Bir süredir parti yöneticilerinin dillendirdiği ‘üçüncü yol’ hedefi bu anlamda bir tercih gibi değil açık bir mecburiyet gibi duruyor…

İYİ Parti, neden kendini anlatmak yerine, bütün enerjisini HDP’yle beraber olmadığını anlatmakla harcasın? İYİ Parti, kendi siyasetiyle iktidara yürümeyi tercih etmektense, neden ‘ittifakların aranan partisi’ gibi pek de muteber olmayan çizgide kalsın? İYİ Parti, başkalarının küçük hedefleri, makamları, rozetleri, kurumları için kendi büyük hedeflerini neden yaksın? Başka günahların keçisi neden İYİ Parti olsun ve hep bedel ödesin?”

“‘Akil adamlar’ heyetine sözde aydın, demokrat, sanatçılarla birlikte, ipten kazıktan kurtulmuş radikalleri ve bölücüleri doldurmuştu”

Avcı, geçen yıl Yavaş’ın CHP’nin çalıştayı için bulunduğu Van’da kendisiyle fotoğraf çektiren bir kişinin HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması talebine “inşallah” diye karşılık verdiği iddiasıyla ilgili tartışma için Yeniçağ’daki kaleme aldığı ironik üsluplu yazıda şunları yazmıştı:

“Mansur Yavaş’ın bir yerde açık vereceği belliydi!.. Van’da oldu işte!..

Zaten bu konuda sicili bozuktu!.. Çözüm süreci adı altında ülkeyi uçuruma sürüklüyordu da zor kurtulmuştuk!..

Habur’da teröristlerin ayağına çadır mahkemesi götürüp, pişmanlık ifade etmeyen teröristlere ‘pişman’ muamelesi çeken, sonra da hepsini salan oydu!..

BDP’liler çok istiyor diye dönemin İçişleri Bakanı’nı görevden almış, KCK’ya nasıl da yol vermişti!..

Çözüm sürecini halka benimsetmek için ‘Akil adamlar’ heyetini o kurmuştu!.. İçine sözde aydın, demokrat, sanatçılarla birlikte, ipten kazıktan kurtulmuş radikalleri ve bölücüleri doldurmuştu!..”

Servet Avcı kimdir?

Servet Avcı, 1965 yılında Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1989’da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünü bitirdi.

Başbakanlık Basın Müşavirliği’nde çalıştı. 1988-89 yıllarında o zamanki adı Bizim Ocak olan Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevine getirildi. 1992’de daha sonra Alperen Ocakları’na dönüşecek olan Nizam-ı Alem Ocakları Kurucu Genel Başkanı oldu.

1995-2003 yılları arasında BBP’de Genel Başkan Yardımcılığı, 2006-2009 arasında ise MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. BBP’ye yakın Gündüz gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği ve başyazarlık görevlerinde bulundu. Bizim Ocak, Nizam-ı Alem Ocakları ve Türkiye Günlüğü dergilerinde yazıları yayımlandı.

- Advertisment -