Ana SayfaHaberlerYavaş’a yakın kaynaklar “İYİ Partililer Yavaş’a Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif etti” iddiasını yalanladı

Yavaş’a yakın kaynaklar “İYİ Partililer Yavaş’a Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif etti” iddiasını yalanladı

Gazeteci İsmail Saymaz, bir kaynağının İYİ Parti’den bazı isimlerin Mansur Yavaş’la görüşerek Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif ettiği iddiasını paylaştı. İlerleyen saatlerde Yavaş’a yakın kaynaklardan “İYİ Parti’den bir heyetle görüşülmediği” açıklaması geldi. Saymaz, iddiasını “İYİ Partili bir heyetin değil, ‘hatırı sayılı insanların’ Yavaş’ı tek tek ziyaret ettiğini” söyleyerek sürdürdü. Bunun üzerine Ankara Büyükşehir’den “Konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir” açıklaması geldi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’nin internet sitesindeki yazısında İYİ Parti’den bir grubun Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a Cumhurbaşkanlığı adayı olması için teklifte bulunduğunu, Yavaş’ın ise Altılı Masa uzlaşırsa “evet” diyeceğini açıkladığını öne sürdü.

Saymaz, ilerleyen saatlerde Halk TV’nin sitesinde Yavaş’a yakın kaynaklardan “İYİ Partili bir heyetten bu amaçla bir ziyaret yapılmadığı” açıklaması geldiğini belirterek şunları yazdı:

“İtiraz üzerine haber kaynağıma döndüm. Kaynağım, İYİ Partili bir heyetin değil, ‘hatırı sayılı insanların’ Yavaş’ı tek tek ziyaret ettiğini belirtiyor.

“Geçen hafta ve önceki hafta birer görüşme olduğunu kaydeden kaynağım, şu bilgileri verdi:

“‘Adaylık meselesi sıkça telaffuz ediliyor. Onun da sorumluluk alması gerektiğini söyledi hatırı sayılır insanlar. O da ‘Kemal beye bir vefa borcum’ var dedi. Bunu söylediğinde şunu dediler: ‘Türkiye’ye vefa borcu ne olacak?’ Burada kimse geri duramaz.’”

Ankara Büyükşehir: “Konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir”

ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin sosyal medya hesabından, Saymaz’ın bu haberini alıntılayarak şunları yazdı:

“Bir haber kaynağının Gazeteci Sn. İsmail Saymaz’a Başkanımız Sn. Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

“Bu konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir. Gündemimiz sadece Ankara halkına daha iyi hizmet etmekten oluşmaktadır.”

“CHP’liler cumhurbaşkanı adaylığını devamlı dillendirerek, bizim partiyi dirence sevk etti”

Saymaz ayrıca İYİ Partili bir milletvekilinin ittifak hakkında şunları söylediğini aktardı:

“CHP’liler genel başkanlarını aday yapmak isteyebilir. Bizimkiler de Meral hanımı istiyor. Bundan doğal bir şey yok. Ama CHP’liler cumhurbaşkanı adaylığını devamlı dillendirerek, bizim partiyi dirence sevk etti. Bizimkiler ‘Genel Başkanlarını aday yapmak istiyorlarsa masaya ihtiyaç yok’ diyor. Bu, arkadan dolanmak gibi. Aldatılmış hissediyor insanlar.”

“İYİ Parti’de bir damar Akşener gibi düşünmüyor”

Saymaz, İYİ Parti içinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Altılı Masa’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olmasını istemeyen güçlü bir damar olduğunu iddia ederek şunları yazdı:

“Esasen Akşener’e gönlünden geçen adayı sorsanız ihtimaldir ki ‘Kılıçdaroğlu olsun’ diyecektir. Fakat İyi Parti’de bir damar Akşener gibi düşünmüyor ve muhalefet ediyor.

“Özellikle Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın.

“İkinci adam diye nitelenen Aydın kurucu kadro olan ülkücüleri temsil ediyor.

“Üstelik Aydın’ın yalnız olduğu söylenemez.

“Merkez sağdan gelen Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, BBP kökenli İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve liberal çizgideki İl Başkanı Buğra Kavuncu da aynı fikirde.

“Bu eğilime göre…

“İyi Parti’ye AK Parti’den katılanların CHP’ye yönelik olumsuz bakışı, Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliği, HDP ile iş birliği suçlaması, ‘Kazanmaz’ algısı dezavantaj oluşturuyor. Taban ve sokak Yavaş’ı istiyor.

“Akşener ‘Kazanacak’ aday tanımını getirirken, partisindeki bu görüşü seslendiriyor. Kılıçdaroğlu’ndan başka birini kastediyor.”


- Advertisment -