Ana SayfaHaberlerYavaş'tan Akşener'e cevap: "Hiçbir zaman korkmadım. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse koyarız...

Yavaş’tan Akşener’e cevap: “Hiçbir zaman korkmadım. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse koyarız ama bunun yolu yordamı bellidir”

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayarak 'korkaklık' yaptıklarını söylediği iki isimden biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair Sayın Akşener’in çok söylemi bir olmuştur. Keşke bunu son ana bırakmak yerine daha önce görüşüp karar alınsaydı daha güzel olurdu."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için kullandığı “korkak” sözüne yanıt verdi.

Gazetecilerin sorduğu sorular ve Yavaş’ın cevapları şöyle:

Gazeteci: “Murat Köse aday adaylığını açıkladı. İddialı da konuştu. Yavaş’a fark atabilirim dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?”

Mansur Yavaş: “Değerlendirmiyorum onun açıklamalarını. Değerlendirmeye değer bulmuyorum açıkçası.”

Gazeteci: “Sayın Akşener’in sizlerle ilgili, Ekrem İmamoğlu ve sizlerle ilgili biraz sert açıklamaları oldu. Öncelikle Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde korktuğunuzu iddia etti. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?”

Mansur Yavaş: “Ben Allah’tan başka hiç kimseden korkmuyorum. Her şeyin bir usulü vardır. Her zaman açıkladım. Eğer 6’lı Masa aday gösterirse aday olacağımı söyledim. Daha bundan net bir şey söylenemez. Bunu kurgulamak, 6’lı masada bulunan liderlere aitti. Bunun sorumlusu ben değilim.”

Gazeteci: “Sayın Akşener’in İstanbul’da Ankara’da kendi adaylarını çıkaracağına dair net bir açıklaması var. Bu durum Ankara’da sonucu değiştirir mi?”

Mansur Yavaş: “Değiştirmez. Aşağı yukarı 4 milyon 400 bin seçmeniz var. Ben en az yüzde 60’a yakın oy alacağıma inanıyorum. Anketler de onu gösteriyor. Ben herkesin oyuna talibim. Takdir milletindir. Onun önüne hiç kimse geçemez. Dolayısıyla biz 5 yıldır yaptığımız hizmetlerle Ankara halkının önüne çıkacağız. Onlar da takdir edecekler. Biz başka bir siyasi partinin işine hiçbir zaman  karışmıyoruz. Ben 28 Mayıs’tan sonra Sayın Akşener ile Genel Başkanlarımızın hem Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem Özgür Özel’in bilgisi ile birkaç defa konuştum. Burada konuştuğumuz konu, bir muhalefet partisi olarak ne yapılırsa muhalefetin daha güçlü olacağı tabii bu arada İYİ Parti’nin de daha güçlü olacağı konusunda senaryo ve fikir konuştuk kendileri ile, ta ki 26 Ağustos’a kadar. Şimdi de dün bahsedilen isimlerle ilgili konuşmak gerekirse biz ne Sayın Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ne de Sayın Meral Akşener’in bilgisi dâhilinde olmayan bir faaliyet yapma durumunda değiliz. Hepsi kendileriyle görüşülerek yapılmıştır. Taslak istenilmiştir, taslak sunulmuştur. Asla bir başka partinin, hangisi olursa olsun, işine karışmak operasyon yapmak benim tarzıma uygun bir şey değildir. Dolayısıyla ortada bir operasyon varsa, o operasyonun içinde biz yokuz onu söyleyeyim. Kim operasyon yapıyor ben bunu anlamış değilim. Bu bir yerel seçim. Savaş kelimesi de çok ağır kaçmıştır. Partiler arasında rekabet olur sadece. Biz kendimizi 4,5 yıl boyunca tek başına CHP’nin belediye başkanı olarak görmedik. Her yerde “Millet İttifakı’nın belediye başkanıyız” diye bunu söyledik. Şimdi de böyle bir iş birliği olursa sonuçta kazanan sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil öncelikle iş birliği yapan partililer olacak.  Eski adı Millet İttifakı’dır. Sonuçta hep kazanan Ankara olacak bunu unutmamak lazım. Ama kaybeden de Ankara olur. Kırk ile birlikte gittik. Bu konuda uzun uzun sohbetlerimiz oldu. Ben hâlâ aynı yerdeyim. Bir iş birliği Ankara’da hem CHP hem İYİ Parti ilçe başkanları tarafından yapılan toplantılarda Sayın Akşener’e duyurulmuştur. Bundan sonrası kendi vereceği kararıdır. Biz her türlü karara saygı duyarız.”

Gazeteci: “Bir kırgınlığınız var mı Sayın Başkan?”

Mansur Yavaş: “Ben o konulara girmek istemiyorum ama korkak kelimesini asla kabul etmiyoruz. Hiçbir zaman korkmadım, korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse de koyarız. Ama bunun yolu, yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka siyasi parti genel başkanı aday ol diye çağırmıştır. Bu Genel Başkanların ‘hadi çık ortaya’ demesiyle yapılacak bir şey değildir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair Sayın Meral Akşener’in çok sayıda söylemleri olmuştur, ‘biz noter değiliz’, ‘6’lı masa karar verecek’ diye. Keşke bunu son ana bırakmadan, bir şekilde daha önce görüşüp farklı bir karar alınsaydı daha düzgün olurdu. Belki de o zaman ille de benim aday olmamı istiyorsa o şekilde de önümü açabilirdi. Ben bu konulara çok giren birisi değilim. Ama açıkçası gerçekten korkaklıkla suçlanmak benim açıkçası zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz. Eğer milletimiz için usulüne uygun bir şekilde yol açılırsa her şeye de aday oluruz. Ama önceliğimiz kesinlikle ve kesinlikle Ankara’dır. Ankara’da devam eden projelerimizi devam ettirmek… Buna da Ankara halkı karar verecek. Bir başkasının söylemesiyle –bunu Akşener’i kastederek söylemiyorum-, rakip adayın söylemesiyle önüne geçilecek durum yoktur. Ankara halkının terazisine kendimizi çıkarıyoruz.”

- Advertisment -