Ana SayfaHaberlerDünyaYayını durdurulan muhalif Dozhd TV’den Putin’e son dakika golü: Kuğu Gölü Balesi

Yayını durdurulan muhalif Dozhd TV’den Putin’e son dakika golü: Kuğu Gölü Balesi

Rusya’nın son muhalif TV kanallarından Dozhd’in yayınları Ukrayna saldırısına eleştirel yaklaşımı nedeniyle devlet tarafından geçici olarak durduruldu. Kanal yayın hayatına veda etmeden önce, Rus TV tarihi için çarpıcı bir hatıraya sahip Tchaikovski’nin Kuğu Gölü balesini yayımlandı. 19 Ağustos 1991'de darbeciler Gorbaçov’un Perestroykasını ve SSCB'nin çöküşünü durdurmak için tanklarla Moskova'ya geldiğinde Sovyet televizyonu ne göstereceğini bilememiş, "Kuğu Gölü"nü yayına koymuştu.

Rusya’da kalan az sayıdaki muhalif yayınlardan biri ve tek bağımsız televizyon kanalı olan Dozhd, dün (3 Mart), Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili yayınlarını gerekçe gösteren yetkililerin talimatıyla çalışmalarını geçici olarak durdurduklarını açıkladı.

Kanalın CEO’su Natalia Sindeyeva Twitter’da, “Bir soluklanmak ve nasıl daha iyi iş yapabileceğimizi anlamak için güce ihtiyacımız var. Geri döneceğimizi ve işimize devam edeceğimizi umuyoruz” dedi.

Televizyon kanalı, yayın hayatına veda etmeden önce, Çaykovski’nin Rus TV tarihi için çarpıcı anılarla yüklü Kuğu Gölü balesinden bir kesit koydu.

19 Ağustos 1991’de darbeciler Gorbaçov’un perestroykasını ve SSCB’nin çöküşünü durdurma gerekçesiyle tanklarla Moskova’ya geldiğinde, Sovyet televizyonu ne göstereceğini bilememiş ve Kuğu Gölü’nü yayına koymuştu.

- Advertisment -