Ana SayfaHaberlerDünyaYazarların yayımlanmamış kitap taslaklarını çalan İtalyan hacker tutuklandı, itirafçı oldu

Yazarların yayımlanmamış kitap taslaklarını çalan İtalyan hacker tutuklandı, itirafçı oldu

ABD’de yaşayan İtalya vatandaşı Filippo Bernardini, yargılandığı mahkemede sahte mail hesapları kullanarak Margaret Atwood ve başka birçok ünlü yazarın henüz basılmamış kitap taslaklarını çalmaya teşebbüs ettiğini itiraf etti.

Yayımlanmamış kitap taslaklarını çalmak ve yazarları dolandırmak iddialarıyla geçen sene FBI tarafından tutuklanan Bernardini yayın sektöründe çalışan eski bir telif hakları uzmanı olarak ünlü yayınevlerinin yayıncıları ya da editörleri gibi davranıp yazarlardan kitap taslaklarını kendisine mail üzerinden göndermelerini istiyordu. Kitap taslağı hacker’ı, bu amaçla yayınevi çalışanlarının mail adreslerinde küçük harf veya domain değişiklikleri yapıyor, yayıncıların yazı tarzlarını taklit ediyordu. Bernardini’ye kitap taslaklarını yollayan yazarların bir aşamada durumu fark etmesi üzerine FBI soruşturma açmış, Bernardini’nin kimliğini tespit etmişti.

Bernardini, ele geçirdiği taslakları hiçbir yerde yayımlamadı, satmadı, böyle bir amacının olduğu da henüz tespit edilmedi.

- Advertisment -