Ana SayfaHaberlerYeneroğlu’ndan aşı olan milletvekillerine: ‘Siz Allah’tan korkmuyor musunuz?’

Yeneroğlu’ndan aşı olan milletvekillerine: ‘Siz Allah’tan korkmuyor musunuz?’

Mustafa Yeneroğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: “2016-2019 arasında 1 milyon 100 bin kişi terör örgütü üyeliğinden soruşturuldu.” “Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı Külliye’de sansüre uğradı, bozuldu.” “İstanbul seçimleri kazanılsaydı, Berat Albayrak kuvvetle muhtemel partinin genel başkanı olacaktı.” “Bütün milletvekilleri maalesef aşılandı…”

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Karar TV’de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi Karar Ver programına katıldı ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yeneroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“İnsan Hakları Eylem Planı’nın önsözü iktidara karşı bir manifesto”

“İktidarın açıkladığı eylem planının bir prompter eylemi olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Prompteri çektiğiniz zaman iktidarın gerçek yüzünü görüyorsunuz. Yoksa arkadaşların önüne bir metin koymuşlar. O metinler Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanmış. Sonra Külliye’de bayağı bir bozulmuş. Devleti hiçbir şekilde taahhüt altına sokmayacak, her şeyi yaptım gibi görünüp hiçbir şey yapmayacak bir metin hazırlanmış. Bunu nasıl görüyorsunuz diye sorarsanız, metnin önsözüne bakın muazzam bir şey. Hukuk devletinin nasıl olması gerektiğini pozitif olarak tanımlamış, bir de hukuk devleti niteliğini taşıyamayacak devletlerin nasıl olduğunu anlatmış. Birinci cümle evrensel ilkeler, ikinci cümle Türkiye’yi tanımlıyor. Dolayısıyla Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nın önsözü iktidara karşı bir manifesto. Önsözden sonraki kısım Külliye’de onaylanan, Külliye’nin sansüründen, süzgecinden geçen bir metin. Oraya baktığınız zaman da Türkiye’nin hiçbir sorununa çözüm üreten bir öneri yok. Yoksa Adalet Bakanlığı’ndaki arkadaşlarla konuştuğunuzda Türkiye’nin hukuk sorunlarıyla ilgili bir ikilem yok ki. Her şeyi biliyorlar. Zaten bilmemek için geri zekâlı olmak gerek.“

“Berat Albayrak AK Parti genel başkanı olacaktı”

“İstanbul seçimleri kazanılsaydı, Berat Albayrak kuvvetle muhtemel partinin genel başkanı olacaktı. Çünkü Tayyip bey başka kimseye güvenmiyor. Partiyi de insansız hava aracına dönüştürdüğü için partinin sadece kendisini alkışlayan bir mekanizma olmasının ötesine geçmesini istemiyor. İstanbul seçimleri öncesi partiyi gençleştireceğiz, siz hep söylüyorsunuz Cumhurbaşkanlığı ile genel başkanlığın ayrılması lazım, işte bak hem partiyi gençleştiriyoruz hem de Cumhurbaşkanlığı ile parti genel başkanlığını ayırıyoruz diye bir düşünce vardı, kuvvetle muhtemel böyle bir şey uygulanacaktı. Berat bey istifa ettikten sonra baktım AK Parti grupta rahmet oldu bizim için, artık düzeleceğiz deniyor.”

“94 ruhu çoktan öldü”

“Tayyip bey o ceketi çıkardığını söylemişti. Hatta eski İstanbul İl Başkanı bir toplantıda diyor ki, arkadaşlar üye kampanyasında o kadar başarılı olduk ki iki gün önce üye yaptığımız arkadaşımız şimdi il başkanı oldu. Parti bitmiş vaziyette. Yeni gelen arkadaşlar icradan ihale ile aldı o işi. Tayyip bey yoksa o ekibe kesinlikle teslim etmezdi, o arkadaşlar da çok iyi biliyorlar. Ya tutarsa. 94 ruhu çoktan öldü. 94’te o insanlar garibandı, iyiniyetliydi, güç sarhoşluğuna düşmemişti. 94 ruhunu, 2020’nin Tayyip Erdoğan’ın ruhuyla birleştirdiler, öyle bir ruh kalmadı. Öyle bir ruh iddiasında bulunmak, o ruha da ihanettir. İlgili arkadaşların o yıllardaki fotoğraflarına bakın, mal varlıklarına bakın bir de bugüne bakın. Şunu herkes sorsun bir insan bu kadar zaman içinde nasıl milyoner olabilir.”

“1 Milyon 100 bin kişi terörden soruşturuldu”

“FETÖ davalarının çok önemli bir kısmının hukukla ilgisi yok. Adalet Bakanlığı vahameti tam göstermemek için resmi olarak tam yayınlayamıyor. 2016-2019 arasında 1 milyon 100 bin insan terör örgütü üyeliğiyle ilgili soruşturma geçirmiş. Resmi rakamlar bunlar. Benim hesaplarıma göre bu 1 milyon 300 bini de geçiyor. 400 bine yakın insan da kovuşturma geçirmiş. Bir milyonu aile gibi düşünün yani 5-6 milyon insan terör örgütleriyle ilişkili olarak değerlendirilmiş. Halbuki bir insanı terör örgütü üyesi, yahut üye bile değil terör örgütü destekçisi olarak değerlendirebilmek için ceza hukukunun yürürlükteki maddelerine göre insanın o örgütün terör örgütü vasfı bilinci içerisinden o örgüte destek vermiş olması gerekir. Bankaya para yatırmış, sohbete katılmış, bunlar zalimlikler. Uşak Emniyeti’nde çıplak aramaya maruz kalan kızlar sohbet gruplarında buluştukları için bu durumla karşı karşıya kaldılar. Birileri çıktı utanmadan bu zalimlikleri savundu.”

“Milletvekilleri parti ayrımsız aşılandı, duyurmuyorlar”

“(Soru: Milletvekillerinin aşılandığı doğru mu?)

“Maalesef. Ben de öğrendim. Beni de üç hafta önce aradılar, bana da söylediler. Ben dedim ki arkadaşlar siz Allah’tan korkmuyor musunuz ya. Hani biz millete nasıl örnek olacağız. Bütün milletvekilleri parti ayrımı olmadan. Yaş haddine bakmadan. Ben olmadım. Çünkü ahlaki bulmuyorum. Duyurmamaya çalışıyorlar. Çünkü ortak oldukları için.”

- Advertisment -