Ana SayfaHaberlerErdoğan yeni AKM’yi açtı: Gezi olayları sırasında...

Erdoğan yeni AKM’yi açtı: Gezi olayları sırasında…

2 bin kişilik opera salonu ve 800 kişilik tiyatro salonlarının yer aldığı yeni Atatürk Kültür Merkezi’ni açan Erdoğan: Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine çevrildiğini unutmadık.”

AKM açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve kızı Büşra Köylübay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören katıldı.

AKM (Atatürk Kültür Merkezi) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açıldı. İlk olarak 1969’da yılında hizmete açılan AKM, 2008-2018 arasında kapalı kalmış ve 2018 Şubat ayında yeni binanın yapımı için yıkılmıştı.

Eski binanın mimarı Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu’nun projesini yaptığı yeni AKM binası 5 bloktan oluşuyor. Yaklaşık 49 bin metrekare zemin, 4 bodrum kat ve zemin üzerinde 9 kat olmak üzere toplam 14 kattan oluşan merkezin en üst katında 865 metrekare kapalı alana ve 250 metrekare teras alanına sahip bir restoran yer alıyor.

Yeni AKM’nin içinde 2 bin kişilik opera ve 800 kişilik tiyatro salonlarının yanı sıra AKM Galeri, Çocuk Sanat Merkezi, AKM Tasarım Dükkânı, AKM Kütüphane, AKM Yeşilçam Sineması, AKM Kayıt Stüdyosu gibi farklı pek çok sanatsal faaliyetin gerçekleştirilebileceği bölümler yer alıyor.

Projenin bedeli 2 Milyar TL

Açılıştan saatler önce gazetecilerle birlikte merkezi gezen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy projenin pandemi şartlarına rağmen 2,5 yılda tamamlanması için “Dünyadaki benzer örneklerin ortalama inşa süreciyle kıyasladığımızda neredeyse üçte biri kadar bir zamanda tamamlandı. Bu çok ciddi bir başarıdır” dedi.

Projenin toplam maliyetinin 2 milyar TL olduğunu söyleyen Ersoy, “yeni Atatürk Kültür Merkezi için ‘kapsamlı’ ifadesi oldukça yetersiz kalıyor diye düşünüyorum”

Açılış bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bestelenen, Mimar Sinan’ı anlatan “Sinan” operasıyla yapılacak. 

- Advertisment -