Ana SayfaHaberlerYeni AYM üyesi: AK Parti milletvekili adayı, şair, antisemit ve eşcinsellik karşıtı...

Yeni AYM üyesi: AK Parti milletvekili adayı, şair, antisemit ve eşcinsellik karşıtı tweetleri var

TBMM’de yapılan oylama ile TBB’den aday olarak gönderilen üç isim arasından Anayasa Mahkemesi üyeliğine Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar seçildi. Yaşar, geçmişte AK Parti'de yöneticilik yapmış, milletvekili aday adayı olmuştu. Yeni AYM üyesinin Twitter hesabından yaptığı antisemit ve eşcinsellik karşıtı paylaşımlar ve yazdığı şiir kitabı sosyal medyanın gündemde.

Türkiye Barolar Birliği’nde 83 baro başkanının oyları ile TBMM’ye sunulan üç isimlik AYM üyeliği aday listesi Meclis’te oylanıldı.

Yapılan seçim sonucunda Anayasa Mahkemesi üyeliğine baro başkanları arasından en çok oyu olarak ilk sırada TBMM’ye ismi sunulan Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar seçildi.

Ankara Barosu Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Kenan Yaşar 26 yıldır Çorum’da avukatlık yapıyordu.

Geçmişte Çorum Barosu’nda genel sekreterlik görevinde de bulunan Kenan Yaşar, son iki dönemdir de baro başkanlığı görevini sürdürüyordu.

Yaşar, daha önce AK Parti il yöneticiliği yapmış ve AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu.

Kenan Yaşar’ın yayınlanmış bir şiir kitabı var.

Ayrıca Yaşar’ın geçmişte Twitter hesabından yaptığı antisemit ve eşcinsellik karşıtı paylaşımlar sosyal medyanın gündeminde.

Kenan Yaşar’ın Çorum Barosu için sözlerini kendisinin yazdığı marş, bir baro için bestelenmiş ilk marş olma unvanını taşıyor.

- Advertisment -