Ana SayfaHaberlerYeni Şafak BDDK’yı hedef aldı: Kripto FETÖ’cüler aktif mi?

Yeni Şafak BDDK’yı hedef aldı: Kripto FETÖ’cüler aktif mi?

Yeni Şafak’ın internet sitesinde “BDDK'nın sessizliğinin arkasında FETÖ izleri mi var?” başlığıyla yer alan haberde; BDDK’nın “yatırımcıları cezalandıran” bankalarla ilgili işlem yapmaması eleştirildi. Haberde, bazı bankaların kredi notu düşük işletme sahiplerine kredi kullandırmayarak, üretim ve istihdam artışını engellediği öne sürüldü. Yeni Şafak haberi sosyal medya hesabında “Kripto FETÖ’cüler hala aktif mi” yazılı bir görselle duyurdu.

Döviz kurlarındaki gerileme için “spekülatif ve manipülatif atakların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirlerle bertaraf” edildiğini söyleyen Yeni Şafak, internet sitesinden yayımladığı haberinde bazı bankaların kredi politikalarının faiz indirimlerinin üretimi ve istihdamı arttırma hedefini engellediğini öne sürdü.

Yeni Şafak’ın haberinde bankaların işletme sahiplerine kredi verirken “banka kazancını öncelediğini ve yatırımcıyı cezalandırdığını” vurgulanarak, kredi notu düşük işletme sahiplerinin faktöring şirketlerinden yüksek faizle finansman bulmak zorunda kaldıkları bilgisi yer aldı.

“BDDK’da FETÖ izleri silinmedi mi?”

Haberin devamında “paralel bankacılık” diye tanımladığı bu duruma BDDK’nın sessiz kaldığı şöyle anlatılıyor:

“Ortaya çıkan bu tablo karşısında gözlerin çevrildiği Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nun sesiz kalması kafaları karıştırırken bu sessizlik, ‘BDDK’da FETÖ izleri silinmedi mi’ sorusunu akıllara getiriyor. Geçtiğimiz yıllarda kuruma yönelik peş peşe operasyonlar gerçekleştirilmiş, şifreli mesajlaşma programı ‘Bylock’ kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 116 kişi tutuklanmıştı.”

Yeni Şafak haberi sosyal medya hesabında “Kripto FETÖ’cüler hala aktif mi” yazılı bir görselle duyurdu.

- Advertisment -