Ana SayfaHaberlerYeni Şafak “Etiyopya’da Bayraktar SİHA’ları” haberini kaldırdı: AA muhabiri tepki göstermişti

Yeni Şafak “Etiyopya’da Bayraktar SİHA’ları” haberini kaldırdı: AA muhabiri tepki göstermişti

Bayraktar TB2 SİHA’larının Etiyopya iç savaşında durumu Etiyopya devlet güçlerinden yana değiştirdiğini duyuran haber, Yeni Şafak’ın internet sitesinden ve sosyal medya hesabından kaldırıldı. Uluslararası basında birkaç defa gündeme gelen Türkiye’nin Etiyopya’ya SİHA sattığı iddiaları hakkında hükümetten hiçbir açıklama gelmemişti. Yeni Şafak’ın haberine tepki gösteren AA Afrika masasından Tufan Aktaş: “Türkiye, SİHA sattık dedi mi?”

Yeni Şafak, Bayraktar TB2 SİHA’larının Etiyopya iç savaşında durumu devlet güçlerinden yana değiştirdiğini duyuran haberini kaldırdı.

Aralarında Yeni Şafak, Akşam, Yeni Akit’in de bulunduğu bazı hükümete yakın medya organlarının internet sitelerinde, Bayraktar TB2 SİHA’larının, Etiyopya’nın Tigray bölgesinde Etiyopya devlet güçleri ve Tigray Halk Kurtuluş Ordusu (TPLF) arasında Kasım 2020’den beri süren iç savaşta durumu devlet güçlerinden yana değiştirdiğini duyuran haberler yayımlanmıştı.

Daha önce birkaç defa uluslararası basında gündeme gelen, Türkiye’nin Etiyopya’ya Bayraktar TB2 SİHA’sı sattığı haberleri hakkında hükümet bugüne kadar hiç açıklama yapmamıştı.

Anadolu Ajansı muhabiri: “Türkiye SİHA sattık dedi mi?”

Anadolu Ajansı Afrika masasından Tufan Aktaş, Yeni Şafak’ın haberine sosyal medya hesabından tepki göstermişti. Aktaş, Yeni Şafak’ın haberini alıntılayarak “Türkiye, SİHA sattık dedi mi? Velev ki sattı (rakamlar buna işaret ediyor), sırf tribünlere oynamak için o ülkede yaşayan ya da gitmeyi planlayan Türklerin hayatını riske atıyor, karşı grubu kışkırtıyorsunuz. Onlar barışır, peki siz bir daha nasıl gireceksiniz o ülkeye?” mesajını paylaşmıştı.

Aktaş bu paylaşımına yorum yazan bir takipçisine de “Hayır, neden uluslararası medya Çinlileri, Rusları manşet yapmıyor. Onlar silah satmıyor mu? Bizimkiler kopyala yapıştır. Arkadaş adamlar bilerek Türkiye’yi harcatmaya çalışıyor. SİHA sivilleri vurdu… Kim sattı Türkiye. Hadi bakalım…” yanıtını vermişti.

Yeni Şafak’ın haberi özellikle sosyal medyada Tigray destekçisi hesaplar tarafından çokça paylaşılmış ve Türkiye’nin Etiyopya iç savaşında Etiyopya devletine SİHA sattığı iddialarının doğrulanması olarak sunulmuştu. Etiyopya iç savaşında her iki taraf da sivil katliamları yapmakla suçlanıyor.

- Advertisment -