Ana SayfaANALİZLERYeni Şafak Kılıçdaroğlu’nu Peker’e benzetti: Gece video çekiyor, arka fona objeler koyuyor,...

Yeni Şafak Kılıçdaroğlu’nu Peker’e benzetti: Gece video çekiyor, arka fona objeler koyuyor, masada kitap ve içilmiş çay var

Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye saldırı üzerine yayınladığı video için “Peker’e özendi” diyen Yeni Şafak, bulduğu benzerlikleri sıraladı: “Peker gibi gece yarısı video yayınlıyor. Arkasındaki rafa deniz kabuğu şeklinde bir obje ve maket gemi yerleştirdi. Önüne bir kaç yudum içilmiş bir bardak ve kitap koydu.” Kılıçdaroğlu manşete “troll zekası” dedi: “Arka fonuna deniz kabuğu yerleştirdi demişler. Oysa Antep’deyim, otel odasında yaptığım çekim bu”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yapılan saldırıda Deniz Poyraz’ın öldürülmesi üzerine 17 Haziran akşamı “Bu ülkenin namuslu savcılarına son kez sesleniyorum” sözleriyle paylaştığı videodan bir görüntüyü manşetine taşıyan Yeni Şafak, Kılıçdaroğlu için “Peker’e özendi” dedi.

Yeni Şafak, Kılıçdaroğlu ile Peker arasında şöyle benzerlikler buldu:

“Suç örgütü lideri Sedat peker’in Youtube’da yayınladığı videolar üzerinden “siyasi mühendislik ve iktidar” hesapları yapan Kılıçdaroğlu artık Peker’e özenmeye başladı. Peker gibi gece yarısı video yayınlayan Kılıçdaroğlu, savcıları hükümeti hatta tüm AK Partili vatandaşları tehdit ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun yine Peker gibi kaydı yaptığı mekan ve objeler üzerinden mesaj verme çabası dikka çekti. Gece yayınlanan videoda HDP’li Deniz Poyraz’dan söz eden Kılıçdaroğlu, arkasındaki rafa deniz kabuğu şeklinde bir obje ve maket gemi yerleştirdi. Önüne bir kaç yudum içilmiş bir bardak çay koydu.

Kılıçdaroğlu, özellikle gece yarısı paylaştığı videolarında organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’i taklit etmesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, 11 Mayıs’ta paylaştığı videosunda Peker gibi masaya kitaplar koyarak mesaj verdi. Kılıçdaroğlu’nun önceki gece paylaştığı son videosunda arka mekanda ise kitaplık rafında bulunan deniz kabuğu ve gemi yer aldı.”

Kılıçdaroğlu yanıt verdi: Arka fona deniz kabuğu yerleştirmedim, burası otel odası

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından Yenişafak’ın manşetine yanıt verdi:

“Bakın bu da başka bir troll zekası ürünü. Arka fonuna deniz kabuğu yerleştirdi demişler. Oysa ben Türkiye’yi karış karış gezmeye devam ediyorum; bu da otel odasında yaptığım çekim. Sevgili halkım bugün Antep’teyim. Troll algılarını yemeyin sakın. Sahadayım, halkımlayım”

- Advertisment -