Ana SayfaHaberlerYeni Şafak’tan AK Partili eski İBB başkanına: “Adrese teslim ihaleler düzenleyerek haksız...

Yeni Şafak’tan AK Partili eski İBB başkanına: “Adrese teslim ihaleler düzenleyerek haksız menfaat sağlıyor”

AK Partili eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal hakkında Yeni Şafak’tan sert suçlamalar: “HSK ve Danıştay’da bazı isimleri etki altına aldı. Yine birçok bakanlıktaki ve bürokrasideki bağlantıları aracılığıyla hukuksuz ve kanunsuz taleplerde bulunuyor, haksız menfaat ve kazanç sağlıyor. Uysal özellikle adrese teslim ihaleler düzenlenmesi, ihalelerin hukuksuz şekilde bazı şirketlere verilmesi ya da bazı şirketlerin usulsüzlerinin yargıda aklanması için çaba gösteriyor.”

Yeni Şafak gazetesi bugünkü (18 Temmuz) sayısında Kadir Topbaş’ın istifası sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığı yapan AK Partili Mevlüt Uysal’ı sürmanşetten hedef aldı.

Gazete, “Uysal’ın hukuksuz işleri” başlıklı haberinde eski belediye başkanını bazı şirketlere özel imtiyazlar sağlamak ve “adrese teslim ihaleler” organize etmekle suçladı.

2019’dan beri Halkbank Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmakta olan Uysal’ın eski İBB başkanı unvanını ve üst düzey devlet yetkilileriyle olan ilişkilerini kullanarak menfaat sağladığı öne sürülen haberde şu ifadeler yer aldı:

“HSK ve Danıştay’da bazı isimleri etki altına aldı. Yine birçok bakanlıktaki ve bürokrasideki bağlantıları aracılığıyla hukuksuz ve kanunsuz taleplerde bulunuyor, haksız menfaat ve kazanç sağlıyor.

“Uysal özellikle adrese teslim ihaleler düzenlenmesi, ihalelerin hukuksuz şekilde bazı şirketlere verilmesi ya da bazı şirketlerin usulsüzlerinin yargıda aklanması için çaba gösteriyor.”

Haberde, Uysal’a, 2019 Yerel Seçimleri sonrası İBB başkanlığını devrettikten sonra hiçbir siyasi görev verilmediğinin altı çiziliyor, “Uysal’ın perde arkasından iş takipçiliği yapması AK Parti’de birçok çevreyi de rahatsız etti” deniliyor.

Uysal, 2009 ve 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmişti. 2017’de Kadir Topbaş’ın istifası üzerine İBB meclisinde yapılan oylamada CHP’nin o dönem Beylikdüzü belediye başkanı olan adayı Ekrem İmamoğlu’nu geçerek İBB başkanlığına seçilmişti. Bu görevini iki yıl önce İBB Belediye Meclisi’ndeki rakibi İmamoğlu’nun kazandığı 2019 Yerel Seçimleri sonrasına kadar sürdüren Uysal, 27 Mayıs 2019 itibariyle Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

- Advertisment -