Ana SayfaHaberlerEkonomiYeniçağ yazarı Uğuroğlu: TÜİK Başkanı ENAG’a dava açtığı için azledildi

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: TÜİK Başkanı ENAG’a dava açtığı için azledildi

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu bugünkü (31 Ocak) yazısında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erdal Dinçer’in görevden alınma nedeninin, bağımsız ekonomistlerden oluşan ve TÜİK’ten farklı verilere ulaşan Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) dava açılması olduğunu öne sürdü. Uğuroğlu, açılan davada ENAG’ın haklı olduğuna ilişkin bir karar çıkması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifa edeceği bir sürecin başlayacağını savundu.

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu bugün (31 Ocak) kaleme aldığı yazısında çok ilginç bir iddia öne sürdü.

Kaynağını “Saray’daki kıdemli bir danışman” diye açıklayan Uğuroğlu’na göre, TÜİK Başkanı Erdal Dinçer Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) açtığı dava nedeniyle görevden alındı.

Uğuroğlu, “Açılan davada hâkim, TÜİK rakamları ile ENAG rakamlarını ister istemez mukayese edecektir ki; TÜİK mi haklı, ENAG mı haklı ortaya çıkacaktır. Gerçek rakam ENAG’ınki çıkarsa ne olacak? TÜİK rezil kepaze olmayacak mı? Memurlar, emekliler, asgari ücretliler ENAG’ın gerçek rakamını görüp AKP iktidarına isyan etmeyecekler mi?” diye yazdı.

TÜİK’in tüm itibarını muhtemel bir yargı kararı ile kaybedeceğini söyleyen Uğuroğlu, böyle bir durumda Erdoğan’ın “istifa etmek zorunda kalacağını” öne sürdü.  

Cumhuriyet’in 27 Ocak tarihli haberine göre; TÜİK, ENAG yöneticisi Veysel Ulusoy hakkında dava açarak, ENAG’ın verilerinin yayımlanmaması için ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu. Mahkeme, davaya sunulan belgelerin, “ispatı sağlayacak nitelik ve yeterlilikte olmadığını” vurgulayarak talebi reddetmişti.

- Advertisment -