Ana SayfaHaberlerYeniçağ’ın sahibi Ahmet Çelik: “CHP’li belediyelerden şahsi veya kurumsal bir talebim yoktur”

Yeniçağ’ın sahibi Ahmet Çelik: “CHP’li belediyelerden şahsi veya kurumsal bir talebim yoktur”

İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik, dün (26 Ocak) sahibi olduğu Yeniçağ’ın manşetinden İYİ Parti’yi dışladığını söylediği CHP’li belediyeleri hedef alarak “CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz” demişti. Çelik’in röportaj verdiği Arslan Tekin, bugün Yeniçağ’daki köşesinden Çelik’in röportaj sonrasında verdiği mesajı yayımladı: “Şu bilinsin ki, bu tespitlerim, bir beklentiye bağlı değildir. CHP’li belediyelerden gerek şahsî gerek kurumsal olarak bir talebim yoktur ve olamaz da…”

İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik dün (26 Ocak) sahibi olduğu Yeniçağ’ın manşete koyduğu röportajda CHP’li belediyelerin İYİ Parti’yi dışladığını, İYİ Parti tabanından gelen taleplere olumlu karşılık vermediğini öne sürmüş, “CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz” demişti.

Çelik’in röportaj verdiği Yeniçağ yazarı Arslan Tekin, bugünkü (27 Ocak) yazısını röportajla ilgili değerlendirmelerine ayırdı.

“Röportaj isteği ilettim, gazetemizin yarısını kaplayan manşet böyle çıktı”

Çelik’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı CHP’li belediyeleri eleştiren paylaşımlarını “milat” diye tanımlayan Tekin, röportajın bu paylaşımların ardından kendisinin Çelik’ten talepte bulunmasıyla ortaya çıktığını anlattı:

“Yılların gazetecilik tecrübesiyle bunu sezdiğim için Ahmet Çelik Bey’e röportaj yapmak istediğimi ilettim. O da kabul etti ve gazetemizin yarısını kaplayan ‘İYİ Parti, CHP ile ittifak yapmaya mecbur değil’ manşeti böyle ortaya çıktı.”

“CHP içindeki klikler…”

Tekin, yazısının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi dar kalıbından çıkarttığını ve farklı kesimlerle barışık bir çizgi izlediğini vurguluyor, Çelik’in eleştirilerinin “CHP içindeki klikler”le ilgili olduğunu söylüyor: “Bu klikler bile bile K. Kılıçdaroğlu’nun çizdiği rotanın dışına çıkmışlardır.”

“Yeniçağ’ın birinci sayfası, CHP kurmaylarının masasının üstünde açık duruyordur”

Yeniçağ yazarı, Çelik’in röportajda geçen “İYİ Partili vatandaşlarımız, CHP’li belediyelerden taleplerini bize ulaştırmaktalar. CHP’li belediyeler kapı duvar olduğundan İYİ Parti milletvekilleri, il, ilçe yöneticileri vatandaşa cevap verememenin sıkıntısını had safhada yaşamaya devam ediyor. Bu sorun iki partinin iş birliğinde artık kangren hâline gelmiştir” sözlerini hatırlatarak CHP yöneticilerine çağrıda bulunuyor:

“Biliyorum ki, Yeniçağ’ın birinci sayfası, CHP kurmaylarının masasının üstünde açık duruyordur. Kendilerini sigaya çekerler mi, dersiniz?”

“Tespitlerim, bir beklentiye bağlı değildir”

Tekin yazısının sonunda, röportajdan sonra görüştüğü Çelik’in “özellikle” söylediklerini de şöyle aktarıyor:

“Şu bilinsin ki, bu tespitlerim, bir beklentiye bağlı değildir. CHP’li belediyelerden gerek şahsî gerek kurumsal olarak bir talebim yoktur ve olamaz da…”

- Advertisment -