Ana SayfaHaberlerGündem“Yeniden Refah, AK Parti, MHP, BBP ve HÜDA PAR arasında gönül birlikteliği...

“Yeniden Refah, AK Parti, MHP, BBP ve HÜDA PAR arasında gönül birlikteliği var”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: “Yeniden Refah Partisi ile AK Parti, MHP, BBP, ve HÜDA PAR arasında öteden beri gelen bir taban, gönül birlikteliği var. Ben kendi adıma da yani Sayın Fatih Erbakan'ın bu konudaki kararını kurmaylarıyla beraber gözden geçirip ittifaka katılmasını büyük bir memnuniyetle karşıladım.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kalın, Cumhur İttifakı’nın genişlemesiyle ilgili şunları söyledi:

“Yeniden Refah Partisi ile AK Parti, MHP, BBP, ve HÜDA PAR arasında öteden beri gelen bir taban, gönül birlikteliği var.

“Ben kendi adıma da yani Sayın Fatih Erbakan’ın bu konudaki kararını kurmaylarıyla beraber gözden geçirip ittifaka katılmasını büyük bir memnuniyetle karşıladım.”

“Yusuf Ziya Özcan’ın açıklamaları zihin bulandırmaya yönelik”

Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasıyla ilgili açıklamaları için “zihin bulandırmaya yönelik” diyen Kalın, “Bu kadar bilgi, belge ortaya konduktan sonra hâlâ bunun tartışılıyor olması eğer siyasi kaygıyla yapılıyorsa siyaset adına bir kayıptır” diye konuştu.

“Finlandiya, Türkiye’ye karşı yapıcı bir tutum içinde oldu”

Kalın, NATO’ya üyeliği sürecinde Finlandiya için neden ayrı bir uygulamaya gidildiği sorusunu şöyle yanıtladı:

“Başvuruyu İsveç’le birlikte yaptılar ama gerek FETÖ gerek PKK yapılanması gerek savunma sanayi ürünlerine tahdit uygulanması ve Avrupa Birliği içerisinde Türkiye’nin PESCO gibi programlara dahil edilmesi konularında Finlandiya yapıcı bir tutum içerisinde oldu.

“’Bu örgütlere karşı, hukuki, idari anlamda atılabilecek adımları hızlı bir şekilde atarak bunlardan kurtulun’ dedik.

“Ondan sonra biz de yani NATO ittifakı içerisinde bu birlik ve beraberliği net bir şekilde ortaya koyalım. Biz prensip olarak NATO’nun genişleme politikasına hep olumlu baktık.”

- Advertisment -