Ana SayfaHaberlerYeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılmama ve Erbakan'ı aday gösterme kararı aldı

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katılmama ve Erbakan’ı aday gösterme kararı aldı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Cumhur İttifakı’na katılım teklifine karşı aldığı kararı açıkladı. Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde herhangi bir ittifaka dahil olmayacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı adayı olarak YSK’ya başvuru yapacağını kaydeden Erbakan, “Son derece kapsamlı istişareler sonucunda 14 Mayıs milletvekili seçimlerine herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık” dedi. 

Erbakan şu ifadeleri kullandı:

“Projelerimiz, kaynak paketlerimiz, somut çözüm önerilerimiz hazır. İlk 100 gün icraatları hazır. Makam ve rakam için, ihale ve koltuk için değil Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır.

“Milli Görüşü yeniden TBMM’ye taşımak için ve cumhurbaşkanını da Yeniden Refah Partisinden seçtirmek için canla başla çalışacağımıza söz veriyorum. Önce ahlak ve maneviyatı ülkemizin her köşesinde hakim kılmak için, yaşanılabilir bir Türkiye’yi ve Türkiye’nin öncülüğünde yeni bir dünyayı kurmak için aziz milletimizle çıktığımız yolculukta en büyük desteği göreceğimden en ufak bir şüphemiz yoktur. Hep birlikte 14 Mayıs’a kadar gece gündüz seferberlik halinde çalışacağız, dava erlerimizin gayretiyle Milli Görüşü hem Meclis’e hem de iktidara taşıyacağız.”

30 maddelik teklif sunmuşlardı

AK Parti’den Cumhur İttifakı’na katılım daveti alan Yeniden Refah Partisi 30 maddelik bir teklif sunmuştu. Yeniden Refah’ın 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması talebinin AK Parti tarafından kabul edildiği iddia edilmişti. Sonrasında iktidar kanadından yapılan açıklamalarda bu iddia yalanlanmıştı.

- Advertisment -