Ana SayfaSeçim 2023Yeşil Sol Parti 49 ilde TİP’siz: TİP: “HDP’nin milletvekili çıkardığı bölgelerin sadece...

Yeşil Sol Parti 49 ilde TİP’siz: TİP: “HDP’nin milletvekili çıkardığı bölgelerin sadece 7’sinde aday göstereceğiz”

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda son karar: EHP, EMEP, HDP, SMF ve TÖP seçimlere 81 ilde Yeşil Sol Parti listesinden ortak girecek. Türkiye İşçi Partisi ise 49 il ve 52 seçim çevresinde kendi logosuyla seçime girecek, diğer tüm illerde ve seçim bölgelerinde Yeşil Sol Parti’yi destekleyecek. TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “7 seçim çevresinde, daha önceki seçimlerde HDP’nin milletvekili seçildiği bölgelerde TİP seçimlere girecek.”

Emek ve Özgürlük İttifakı, bugün (8 Nisan) seçim bildirgesini açıkladı.

Mutabakata göre ittifakta yer alan EHP, EMEP, HDP, SMF ve TÖP seçimlere 81 ilde Yeşil Sol Parti listesinden ortak girecek. Türkiye İşçi Partisi ise 49 il ve 52 seçim çevresinde kendi logosuyla seçime girecek, diğer tüm il ve seçim bölgelerinde Yeşil Sol Parti’yi destekleyecek.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, varılan mutabakatı şöyle açıkladı:

“Tüm seçim bölgeleri tek tek incelenmiş, geçmiş dönemde HDP’nin kazandığı milletvekillikleri temel alınmış, hem oy sayısı hem de milletvekilliği bakımından bunun üzerinde bir kazanıma ulaşmak hedeflenmiştir. Bu değerlendirmeler sonucunda, milletvekili sayısını artırma hedefini gerçek kılacak bir yöntemde uzlaşıya varıldığını bildirmek isteriz. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak varmış olduğumuz bu ortak sonuç ve sizlerle paylaştığımız ortak seçim mutabakat bildirgemizle güçlü bir seçim kampanyası yürütmek üzere çalışmalarımızı yeni bir aşamaya taşımış bulunuyoruz.”

Emek ve Özgürlük İttifakı daha önce de Cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı almış, ancak mevcut adaylar arasından hangisini destekleyeceklerini açıklamamıştı.

TİP 52 seçim bölgesinde kendi amblemiyle seçimlere girecek

Seçimlere kendi logosuyla girme kararı alan Türkiye İşçi Partisi (TİP), 49 il ve 52 seçim çevresinde kendi logosuyla seçime girecek.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, mutabakata ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“TİP, HDP’nin milletvekili seçildiği 7 bölgede seçimlere girecek”

“87 seçim bölgesi var Türkiye’de. TİP bu seçim bölgelerinin 52 tanesinde seçimlere katılacak. Özellikle vurgulamak istediğim bir şey var: Çok ayrıntılı çalışmalar neticesinde sadece 7 seçim çevresinde, daha önceki seçimlerde HDP’nin milletvekili seçildiği bölgelerde TİP seçimlere girecek. Bu şöyle de yorumlanabilir: Aslında 87 seçim çevresinin 80’inde tam mutabakat sağlanmış durumda. Bu son derece önemli bir gelişmedir. Buralarda kayıp ihtimali sıfırın altında. İnanıyoruz, görüyoruz, sokaktaki yansımasını hissediyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı bu seçimlerin en büyük sürprizlerinden bir tanesini gerç

- Advertisment -