Ana SayfaHaberlerEkonomiYıldız Holding’den ‘Öyle demek istememiştik’ açıklaması: Market denetimi şart!

Yıldız Holding’den ‘Öyle demek istememiştik’ açıklaması: Market denetimi şart!

Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in, fahiş fiyatlardan üreticilerin ve marketlerin suçlanmasıyla ilgili ifadelerinin basına yansımasının ardından, Yıldız Holding’den yeni bir açıklama geldi: “O konuşma Cumhurbaşkanı'na cevap değil. Erdoğan'a cevap yorumları kesinlikle art niyetlidir”, “Sayın Murat Ülker, mesnetsiz fahiş fiyat uygulayan marketlerin ve üreticilerin denetlenmesinin enflasyonla mücadelede en etkili yöntemlerinden biri olacağını ifade etmiştir.”

Dünya Gazetesi yazarı Vahap Munyar bugünkü (24 Eylül) köşe yazısında işadamı Murat Ülker’in gazetecilerle bir araya geldiğini ve “fahiş fiyat artışı” tartışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu yazdı.

Munyar’ın aktardığı, Murat Ülker’in ekonomiye ilişkin açıklamaları sosyal medyada günün en çok konuşulan konularından biri oldu.

Bunun üzerine, Yıldız Holding’den konuya ilişkin bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada Murat Ülker’in ifadelerinin bağlamından kopartıldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine cevap gibi lanse edildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde olan 5 büyük zincir marketten biri olan Şok marketler zincirini bünyesinde bulunduran Yıldız Holding’den yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Ülker’in basın buluşmasında bir gazeteciye verdiği yanıt sonrası, kamuoyunda bilgi kirliliğinin ve yanlış anlaşılmaların önüne geçme zorunluluğu doğmuştur.

“Murat Ülker’in basın mensuplarının zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin değerlendirmesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerde denetimlerin artacağına yönelik açıklamasıyla yakın veya uzak bir ilgisi bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından günler önce yapılan bu değerlendirmenin; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddialar kesinlikle art niyetlidir.

“Sayın Murat Ülker, çok daha önce yapılan toplantıda Yıldız Holding perakende grubunun enflasyon rakamlarının altında bir fiyat politikası izlediğini vurgulamış ve mesnetsiz fahiş fiyat uygulayan marketlerin ve üreticilerin denetlenmesinin enflasyonla mücadelede en etkili yöntemlerinden biri olacağını ifade etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Murat Ülker ne demişti?

Vahap Munyar’ın aktardığına göre marketlerin fiyat artışındaki en masum kesim olduğunu söyleyen Murat Ülker, “Bu memleketin bir planlayıcısı yok mu?” diye sormuştu.

- Advertisment -