Ana SayfaHaberlerYılmaz Özdil, Sözcü gazetesinden istifa etti: “Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı...

Yılmaz Özdil, Sözcü gazetesinden istifa etti: “Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak…”

Sözcü gazetesinden ayrılan Yılmaz Özdil, “Kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak” mesajını paylaştı. Özdil, iki gün önce de Sözcü TV’deki yöneticilik görevinden istifa etmişti. Özdil, geçen hafta Millet İttifakı’nda yaşanan kriz sırasında Sözcü’nün yayın çizgisinin tersine Akşener’i haklı bulan yorumlar yapmıştı.

Salı günü (7 Mart) Sözcü TV’deki yöneticilik görevinden istifa ettiğini duyuran Yılmaz Özdil, bugün de (9 Mart) Sözcü gazetesindeki yazılarına son verdiğini açıkladı.

Özdil sosyal medya hesabından “Sözcü gazetesinde buraya kadar… Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak, hoşçakalın” mesajını paylaştı.

“CHP içinden aleyhime kampanya yapıldı”

Özdil, Sözcü TV’deki görevinden istifa ettiğini duyurduğu Salı günkü yazısında, kendisini görevden aldırmak için CHP içinden bazı kişilerin kampanya yürüttüğünü yazmıştı:

“AKP kampanyalarına alışığım, umurumda bile olmadığını beni tanıyan herkes bilir, ama doğma büyüme bir CHP’li olarak, bu kampanyaya parti kaynaklarının harcanmasına gerçekten üzüldüm. CHP’nin parasına yazık kardeşim.

“Meral Akşener’in masayı dağıtmadığını, kasten masanın dışına ittirildiğini söylediğim için, ‘Meral Akşener masayı dağıttı diyenler akçeli gazetecilerdir’ dediğim için, CHP yönetiminin adını kullanarak benim aleyhime linç kampanyası başlatanlar ne diyecekler şimdi?”

“Kılıçdaroğlu, lütfedip aradı”

Özdil dün de sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini aradığını, CHP ve medya üzerine konuştuklarını duyurmuştu.

İstifanın nedeni yayın çizgisi mi?

Yılmaz Özdil, Millet İttifakı’nda geçen hafta yaşanan kriz hakkında Sözcü gazetesinin çizgisine aykırı yorumlar yapmıştı.

Özdil, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Altılı Masa’yı terk etme hamlesi için “’Meral Akşener, Masa’yı dağıttı’ demek bir gazeteci ahlaksızlığıdır. Meral Akşener, Masa’dan ittirildi, dışlandı. Meral Akşener’e bu dikte edilmek istendi. Bunu da hiçbir parti kabul etmez” yorumunu yapmıştı.

Sözcü TV’de üç istifa daha

Öte yandan dün Sözcü TV’nin genel müdürlüğüne Alişer Delek’in atanmasının ardından kendilerine bilgilendirme yapılmadığını söyleyen Genel Yayın Yönetmeni Korcan Karar, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı İskender Baydar ve Yayın Koordinatörü Mustafa Sağlamer de televizyondan istifa etmişti.


- Advertisment -