Ana SayfaHaberlerYoutube’daki muhalif sokak röportajı kanallarına şafak baskını

Youtube’daki muhalif sokak röportajı kanallarına şafak baskını

YouTube’da yayınladıkları sokak röportajları yüzbinli sayılarda görüntülenen Kendine Muhabir kanalından Hasan Köksoy, İlave TV’den Arif Kocabıyık ve Turan Kural sabah erken saatlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından evlerine yapılan operasyon ile gözaltına alındı. Sade Vatandaş kanalından Mehmet Koyuncu ise İstanbul dışında olduğu için gözaltına alınamadı. Gözaltına alınanlardan Hasan Köksoy’un eşi: “Arama emri sebebi Mücahit Birinci”

‘Kendine Muhabir’ hesabından paylaşım yapan Hasan Köksoy’un eşi, “Sabah saat 7de polis evimize baskın yapıp, bilgisayar ve bütün iletişim araçlarımızı aldılar. Eşimi Hasan Köksoy’u şu an polisler araca bindirip götürdüler…arama emri sebebi Mücahit Birinci” dedi.

“Ülkenin durumu apaçık ortada”

İstanbul dışında olduğu için gözaltına alınamayan Sade Vatandaş kanalından Mehmet Koyuncu “Polislere şafak baskınıyla bu saatte evime geldiler. Bu saatte? İstanbul’da olduğum için gözaltına alınmadım. Gazetecinin evine! Ülkenin durumu apaçık ortada” dedi.

Gözaltına alınan Turan Kural’ın hesabından yapılan paylaşıma göre operasyon, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Gözaltının gerekçesiyse henüz paylaşılmadı.

Kendine Muhabir ekibinden Hasan Köksoy birkaç gün önce bir başka röportajı nedeniyle gözaltına alınmıştı.

- Advertisment -