Ana SayfaHaberlerYoutube’dan Altun’a “Ermeni terör örgütleri” sansürü

Youtube’dan Altun’a “Ermeni terör örgütleri” sansürü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Şehit Diplomatlar Sergisi'nde yaptığı konuşmanın YouTube tarafından sansürlendiğini duyurdu. Altun, Twitter hesabından “Sözüm ona bu konuşma, nefret söylemi içeriyormuş. Lütfen kulak verin ve siz karar verin. Bu çifte standarttır, bu riyakarlıktır. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, her fırsatta terörün dili, dini, ırkı olmadığını söyleyeceğiz” dedi. “Irk, etnik köken ve toplumsal sınıf”lara yönelik doğrudan ithamlarda içeriği kaldıran Youtube’un Altun’un videousunu kaldırma gerekçesi örgüt adları yerine “Ermeni terör örgütleri” ifadesini kullanması.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Üzülerek belirtmek istiyorum ki, Şehit Diplomatlar Sergisinde yaptığım şu konuşma YouTube tarafından sansürlendi” dedi:

“Sözüm ona bu konuşma, nefret söylemi içeriyormuş. Lütfen kulak verin ve siz karar verin. Bu çifte standarttır, bu riyakarlıktır. İslam’a ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerini görmezden gelen, terör örgütlerinin kara propagandalarına kolaylıkla alan açan YouTube, Türk diplomatlarımızı şehit eden katil teröristlerle ilgili söylediklerimizin nefret suçu! sayıyor. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, her fırsatta terörün dili, dini, ırkı olmadığını söyleyeceğiz. Bir kere daha gördük ki her alanda olduğu gibi medya ve iletişim alanında da yerli ve milli platformlara ihtiyacımız var. Yaşasın Hakikat!”

Youtube ilkelerinde ne yazıyor?

Youtube’un internet sitesinde duyurduğu yönetim ilkelerinde “nefret söylemi” ile ilgili oluşabilecek yayından kaldırma gerekçelerinde “ırk, etnik köken ve toplumsal sınıf”lara yönelik doğrudan ithamların olmasını yeterli görüyor. Altun’un konuşmasında birçok kez, “Ermeni terör örgütleri” ve “Ermeni Terör Örgütü” ifadesini kullanması videosunun yayından kaldırılmasının gerekçesi olarak anlaşılıyor.

Youtube’un internet sitesinde “YouTube’da nefret söylemine izin verilmez. Aşağıdaki özelliklerden herhangi birine dayalı olarak bireylere veya gruplara yönelik şiddeti veya nefreti teşvik eden içerikleri kaldırırız” ifadesi yer alıyor.

Youtube’un internet sitesinde nefret söylemi olarak kabul ettiği içerikler:

- Advertisment -