Ana SayfaHaberlerYRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: “İstanbul'da ikinci bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını...

YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: “İstanbul’da ikinci bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile son dakikada bir anlaşma olup olmayacağı tartışmaları ve partisinin de aday gösterdiği İBB seçimleriyle ilgili konuştu: “AK Parti’den bir teklif yok, buradan bir talep yok. Bu aşamada da böyle bir teklif gelmesi söz konusu değil diye düşünüyorum. İstanbul'da ikinci bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. ‘Yeniden Refah, Yeniden İstanbul’ diyoruz. İnşallah İstanbul'da kazanan biz oluruz. Biz kazanmazsak da umarım kazanan İmamoğlu olmaz.”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, Duvar’dan Ceren Bayar’a konuştu.

Kılıç, İstanbul ve Ankara dahil birçok büyükşehir ve il belediyesinde aday gösteren YRP’nin aday listeleri kesinleşmeden önce AK Parti ile bir anlaşma yapıp yapmayacağıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi:

“AK Parti’den bir teklif yok, buradan bir talep yok. Bu aşamada da böyle bir teklif gelmesi söz konusu değil diye düşünüyorum. ‘Siyasette 24 saat uzun süre’ derler ama biz bir tereddütle bu kararı almadık.

Yeniden Refah Partisi 14 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı adayını geri çekti ve ittifaka girdi. Aynı senaryonun bugün yeniden yaşanmasına ihtimal vermiyorum.”

“Biz kazanmazsak da umarım kazanan İmamoğlu olmaz”

“Aday çıkarmanız İmamoğlu’nun kazanmasını sağlamaz mı?” sorusuna da Kılıç şöyle yanıtladı:

“Sağlamaz. İstanbul’da ikinci bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. ‘Yeniden Refah, Yeniden İstanbul’ diyoruz. İnşallah İstanbul’da kazanan biz oluruz. Biz kazanmazsak da umarım kazanan İmamoğlu olmaz. Ben bu konuda bu kadar netim.”

“Herkes ‘biz nerede yanlış yaptık’ sorusunu kendisine sorsun”

Kılıç, “Diyelim ki İmamoğlu kazandı. O zaman size, sizin gibi İstanbul’da İmamoğlu’nun kazanmasını istemeyen seçmenlerden eleştiri gelmez mi?” sorusuna ise şöyle karşılık verdi:

“Hiç kimse öyle bir durumda kusuru, kabahati bir başkasında, üçüncü bir partide aramasın. Herkes ‘biz nerede yanlış yaptık?’ sorusunu kendisine sorsun.”

- Advertisment -