Ana SayfaHaberlerYÜKSEK ANALİZ | Abdulkadir Selvi’den Erdoğan’ın basketbol analizi

YÜKSEK ANALİZ | Abdulkadir Selvi’den Erdoğan’ın basketbol analizi

Dün (3 Ekim) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya hesabından bazı bakan ve üst düzey bürokratlar ile birlikte basketbol oynadığı görüntüler paylaşıldı.

https://twitter.com/rterdogan/status/1444575034274635776?s=21

Erdoğan’ın bu paylaşımı sosyal medyada günün en konuşulan konularından biri oldu.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi de bugün (4 Ekim) yayınlanan köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basketbol oynarken çekilmiş görüntülerini analiz etti.

Erdoğan’ın maç sırasında tam bir takım kaptanı gibi hareket ettiğini yazan Selvi’nin yazısındaki “Basketler Reis’ten” başlıklı kısım şu şekilde:

İNSANİ yönü en güçlü lider olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yüzünün çok ön plana çıktığını düşünmediğim için basketbol maçıyla ilgili paylaşımı ilgimi çekti.

Daha önce de fizyoterapisti Ahmet Çotuk, sabah sporu sonrası Cumhurbaşkanı’nın eşofmanlı fotoğrafını paylaşmıştı.

Ha keza Cumhurbaşkanı’nın torunu Aybike’nin kedisi ‘Pıt pıt Şeker’in gazete okurken kucağına kıvrılıp yatmasıyla ilgili fotoğraflarda da insani bir sıcaklık vardı.

Cumhurbaşkanı’nın oynadığı basket maçından bölümlerin yer aldığı videonun insani tarafı beni çok ilgilendirdi.

Topu alamadığı zaman, “Pas verin bakalım” diye çıkışıyor. 

”Alpay bana faul yaptı” diyecek kadar da sahici. Hamza Yerlikaya’yı, “Haydi Hamza, haydi Hamza” diye teşvik ediyor, basket topunu alınca bencil davranmayıp pas dağıtımı yapıyor. Attığı pası basket yapana, “Hele şükür” derken, attığı top potaya girmeyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na, “Ne yapıyorsun Mehmet ya?” diye çıkışırken tam bir kaptan refleksi gösteriyor.

Maç sırasında, “Ver Serkan’a, ver Serkan’a” diye taktik veren, top rakip oyuncunun yüzüne çarpınca “Var mı bir şeyin?“ diye soracak kadar centilmen olan, potanın altına giren takım arkadaşına, “Yap sayını, yap sayını” diye seslenen tam bir basket oyuncusu vardı karşımızda. 

Maç bitince de “Mehmet ben kaç yaptım?” diye sormayı ihmal etmiyor, yani maç sırasında bir Cumhurbaşkanı değil, takım kaptanı havasında.”

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/iktidardan-erken-secimi-engelleyecek-hamle-41909289

- Advertisment -