Ana SayfaHaberlerYÜKSEK ANALİZ | “Beştepe’nin belli odaları ‘Mehdilik Odaları’ olarak ayarlandı”

YÜKSEK ANALİZ | “Beştepe’nin belli odaları ‘Mehdilik Odaları’ olarak ayarlandı”

Twitter hesabında kendini “İslamın kozmik odasının anahtarı elimde” diye tanıtan Nazif Ay, hükümete yakın medyanın yorum ve haberlerinden yola çıkarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Mehdilik Odaları” bulunduğu kanaatine vardığını söyledi.

Bugün (29 Aralık) Halk TV’deki Medya Mahallesi programının konuğu, Twitter hesabında kendisini “İlahiyat mezunuyum ama ilahiyatçı değilim. Felsefe verileri ile din adamlığı sınıfına ait olup ruhbanlık yapmak, açıkçası dini ne olursa olsun mantığıyla savunmak benim işim değil. Ama ilahiyat alanında hem mektepli hem alaylı vasfımla İslamın kozmik odasının anahtarı elimde” diye tanıtan Nazif Ay’dı.

Programın en ilginç kısmı, Nazif Ay’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Mehdilik Odaları” bulunduğunu iddia ettiği bölümdü. “Mehdi Mesih” adlı kitabında bu konuya özel yer ayırdığını belirten Ay, bu görüşe hükümete yakın medyanın yorumları ve haberleri üzerinden vardığını söyledi.

Nazif Ay’ın “Mehdilik Odaları” ve “Şam’da namaz kılma” konusundaki tespitleri şöyle:

“Ankara’daki Beştepe’nin belli odaları, ‘Mehdilik Odaları’ olarak ayarlandı ve ben bu kaynağı yandaş medyadan aldım. Yani kendim tuhaf imajlarla oluşturmadım. Yandaş medyanın yorumları veya -kendilerine göre- haberlerinden oluşturarak aldım. Suudi Arabistan buna katılmıştı fakat bu siyasetin olmayacağının onlar da farkına vardı.

“Şam’a gidilip namaz kılınacaktı değil mi? Peki niye Şam böyle sembolik bir hale getirildi? Güya hadislerde Mesih, Şam’da Emevi Camii’ne inecek. Burada iki saçmalık var. Birincisi, peygamber bunu söylediğinde Şam, Roma’nın elindeydi. Yani orada cami falan yoktu. İkincisi de Şam sözcüğü mübarek gibi lanse edilir ama Şam, Türklerin verdiği yanlış bir isimdir. Şam, uğursuz demektir.”

- Advertisment -