Ana SayfaHaberlerAnalizYÜKSEK ANALİZ – “(Marmara’nın müsilaj sorununu) Hanımefendi çözer”

YÜKSEK ANALİZ – “(Marmara’nın müsilaj sorununu) Hanımefendi çözer”

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Saydam Marmara denizindeki müsilaj sorununun çözümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katkısının hayati olduğunu yazdı. Ali Saydam konu hakkındaki görüşlerini bugünkü (3 Haziran) Yeni Şafak’ta yer alan “Bu işi Hanımefendi çözer” başlıklı yazısında şöyle izah etti:

Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi çevre ve doğa konusuna el attığından beri Türkiye’de bu alanlardaki sorunlara yönelik tedbirler etkili şekilde uygulanır oldu.

Örneğin, “Sıfır Atık” kampanyası büyük destek gördü ve pek çok kesim tarafından sahiplenilerek başarılı sonuçlara imza attı.

Hanımefendi’yi dün TV haberlerinde Van Gölü ziyareti sırasında izleme fırsatımız olduğunda içimizde bir ümit ışığı belirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile birlikte Van’a giden Hanımefendi, gölden balıkadamlar tarafından yalnızca bir saat içinde çıkarılan çer-çöp ve atık karşısında üzüntü ve şaşkınlığını gizleyemiyordu.

(…)

Şimdi acilen eğilinmesi gereken Marmara Denizi’ndeki ‘müsilaj’ konusu var… ‘Deniz salyası’ da deniliyor… Durum çok vahim… Hem de pek çok yönden…

(…)

O nedenle, “Sıfır Mavi Atık” projesiyle çevre hassasiyetinin kapsamının genişletilmesi için de adımlar atan Emine Hanım’ın işin iletişim boyutunda yer alması Marmara Denizi’ni el birliğiyle kurtarmamız için çok önemli.

- Advertisment -