Ana SayfaHaberlerYÜKSEK ANALİZ | Yeni Şafak’tan ‘habermiş gibi’ yapan manşet-yorumda aşılması güç bir...

YÜKSEK ANALİZ | Yeni Şafak’tan ‘habermiş gibi’ yapan manşet-yorumda aşılması güç bir seviye: “Uydu değil lider ülke”

“Türkiye 14 Mayıs’ta gelecek yüzyılını şekillendirmek için sandık başına gidiyor. Türk halkı ya 90’lı yılların kaosu ile küresel baronlara taşeronluk vadeden 6’lı koalisyonu, ya da “her alanda bağımsız, lider ülke Türkiye” hedefini tercih edecek.

“Pusulularda bir yanda bağımsız politikalarla tahıl koridorunun süresini uzatılması, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak katılması, Mısır-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi gibi için çaba gösteren Cumhur İttifakı, diğer yanda küresel güç odaklarına payanda olmayı vaat eden Millet İttifakı yer alacak.

“Bu seçim aynı zamanda küresel güç odaklarının da ellerini ovuşturarak bekleyeceği bir seçim olacak. ABD’ye boyun eğip S400’leri hangara kaldırma, NATO’ya boyun eğip Rusya’ya cephe açma, teröristlere ikinci vatan olan İsveç’in üyeliğini onaylama sözü veren Millet İttifakı ile kendi çıkarlarını önceleyen Cumhur ittifakı milletin huzuruna çıkacak.

“20 yıldır bağımsızlık savaşı veren Türk ekonomisi de 14 Mayıs’ta ya yola devam edecek, ya da küresel fonlara teslim bayrağını çekecek. Türkiye’yi merkeze alan politikayla düşük faiz, üretim, istidam ve büyüme vaat eden Cumhur İttifakı ile, IMF ve çoğu Londra ve ABD merkezli faiz lobileriyle daha şimdiden hizalanan Millet İttifakı kozlarını paylaşacak.”

- Advertisment -