Ana SayfaHaberlerYunan medyası: “Meriç’te tedbirler artıyor. Çünkü Erdoğan’ın seçilmesinden sonra akıbetlerinden korkan çok...

Yunan medyası: “Meriç’te tedbirler artıyor. Çünkü Erdoğan’ın seçilmesinden sonra akıbetlerinden korkan çok sayıda Türk ve Gülenci var”

Yunanistan medyası, Meriç’te tedbirlerini sıkılaştıracağını ancak sınırı aşan göçmenlere müdahale edilmeyeceğini iddia etti. Evros News: “Sınır Muhafızları ve botlar sürekli devriye gezecek, ancak yasadışı göçmenlerin Yunan topraklarına girişini önlemek için çok yoğun çaba sarf edilmeyecek. Bunun nedeni, Tayyip Erdoğan'ın seçilmesinden sonra kendilerinin ve ailelerinin akıbetinden korkan çok sayıda Türk ve Gülenci olmasıdır.”

Yunanistan medyasına göre, Yunan kolluk kuvvetleri Meriç Nehri’ndeki tedbirlerini sıkılaştırdı.

Geçici hükümetin talimatıyla, Meriç’te sınır muhafızları ile botlar devriye gezecek.

Habere göre, tedbirler arttırılsa da sınırı aşan göçmenlere müdahale edilmeyeceği iddia edildi. Haberde, hakkında “FETÖ” kapsamında adli süreçler bulunan kişilerin de Yunanistan’a yasadışı yollardan geçmeye çalıştıklarına değinildi.

Yüzü maskeli kişilerin saldırmıştı

Perşembe günü (22 Haziran) hakkında “FETÖ” kapsamında soruşturması olan kişiler ile ailelerinden oluşan, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 60 kişilik bir grup, yasadışı yollardan geçtikleri Yunanistan’ın Orestiada bölgesinde yüzü maskeli kişilerin saldırısına uğramıştı.

AİHM, grubun sınırdışı edilmesini engelleyen bir karar vermişti ancak AİHM kararı beklenmeden Türkiye’ye geri itilmişlerdi. Milli Savunma Bakanlığı, “Türkiye-Yunanistan hududunda kahramanca ve fedakârca görev yapan hudut kartallarımız, Yunanistan’dan ülkemize geçmeye çalışan 53 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede yakalanan şahıslardan 37’sinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi” açıklaması yapmıştı.

- Advertisment -