Ana SayfaHaberlerDünyaYunanistan Başbakanı Miçotakis: “2023 seçimlerinde Türkiye’ye sembolik mesaj vermek için Dedeağaç’tan aday...

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: “2023 seçimlerinde Türkiye’ye sembolik mesaj vermek için Dedeağaç’tan aday olacağım”

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 2023’te düzenlenecek Yunanistan genel seçimlerinde Türkiye’ye sembolik bir mesaj vermek üzere sınır bölgesinde bulunan Dedeağaç kentinin de içinde bulunduğu Evros bölgesinden milletvekili adayı olacağını duyurdu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ziyaret ettiği Türkiye-Yunanistan sınırındaki Dedeağaç’ta açıklamalarda bulundu. “Sembolik nedenlerden dolayı buradan aday olacağım” diyen Miçotakis Yunanistan’ın egemenlik haklarıyla ilgili olarak kimseden görüş almayacaklarını söyledi. 

Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin “provokasyon çılgınlığı” içinde hareket ettiğini iddia etti ve “Ancak Ankara sesini yükselttikçe, sonunda uluslararası izolasyona daha fazla gömülecektir. Hiç kimse, tarihi yeniden yazamaz ya da coğrafyayı yeniden çizemez” dedi.

“Türkiye ile sıcak bir çatışma yaşanacağına inanmıyorum. Türkiye’nin söylemlerinden endişe ediyorum” diyen Miçotakis sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin doğru strateji takip etmediğini anlamasını bekliyorum. Bir taraftan sınırlarımızı koruyoruz ve silahlı kuvvetlerimizi güçlendiriyoruz. Öte yandan da Türkiye ile sorunlarımızı diyalogla konuşmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Söylemdeki şiddetin azalmasını ümit ediyorum. Hem Yunanistan’da hem Türkiye’de aynı dönemde seçimler yapılacak. Bu bir yandan iyi olabilir. Ancak Yunanistan olarak egemenlik haklarımızla ilgili olarak kimseden ders almayacağız.”

Miçotakis ayrıca Temmuz 2023’te düzenlenmesi planlanan seçimlerin bahar aylarında her an yapılabileceğini söyledi, halkı erken seçime hazırlıklı olması konusunda uyardı.

- Advertisment -