Ana SayfaHaberlerYunanistan da yanıyor: Atina yakınlarında ve Girit’te yangınlar

Yunanistan da yanıyor: Atina yakınlarında ve Girit’te yangınlar

Avrupa’yı kavuran sıcak hava dalgası Yunanistan’da yeni orman yangınlarına yol açtı. Başkent Atina yakınlarındaki Pikermi bölgesinde başlayan yangın yerleşim alanlarını tehdit ederken, Girit Adası’nda çıkan büyük çaplı yangın nedeniyle 1.000’den fazla insan tahliye edildi.

Girit’in güneydoğusundaki Ierapetra bölgesinde çarşamba akşamı başlayan yangın hızla yayıldı; ormanlık alanlar, zeytinlikler ve tarım arazileri zarar gördü. Yangının tehdit ettiği oteller ve köyler boşaltıldı, yaklaşık 5.000 tatilci de kendi imkânlarıyla bölgeyi terk etti. Söndürme çalışmalarına 230’dan fazla itfaiyeci, onlarca araç ve 10 hava aracı katılıyor.

Öte yandan, Atina’nın doğusunda çıkan yangın nedeniyle üç yerleşim bölgesi tahliye edildi. Bölgedeki sert rüzgârlar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.

Uzmanlar, Avrupa genelinde etkili olan sıcak hava dalgası ve kuraklık nedeniyle yangın riskinin önümüzdeki günlerde daha da artabileceği uyarısında bulunuyor.

- Advertisment -