Ana SayfaHaberlerYunanistan’daki infazın intikamına hazırlanan “Daltonlar”a operasyon: Barış Boyun çetesinden 6 kişi öldürülmüştü

Yunanistan’daki infazın intikamına hazırlanan “Daltonlar”a operasyon: Barış Boyun çetesinden 6 kişi öldürülmüştü

Türk mafya grupları arasındaki güç savaşında yeni gelişmeler yaşanıyor. Emniyet güçleri, Barış Boyun suç örgütünün içinde bir alt grup olan “Daltonlar Çetesi” mensubu altı kişinin öldürülmesi için intikam hazırlığındaki kişilere operasyon yaptı. On kişi gözaltına alındı. Barış Boyun’a yakın, adı açıklanmayan bir kişi; Boyun’un daha önceden Sarallar ile çatışmalarıyla bilinen Şahinler grubuna yakın olduğunu belirterek şöyle konuşmuştu: “Bu cinayet Şahinler sürecinde Boyun’un duruşuna dayanıyor. Tabii ki infazı Şahinler yapmadı. Ancak eski bir bakana yakınlığıyla bilinen grup yaptı.” Boyun, İtalya’da ev hapsinde tutuluyor.

İstanbul Emniyeti, Yunanistan’da Barış Boyun liderliğindeki suç örgütüne mensup altı kişinin öldürülmesinin intikamı için hazırlık yaptığını tespit ettiği kişilere operasyon düzenlendi.

Zanlıların İstanbul ve İzmir’deki adreslerine yapılan eş zamanlı baskın sonucunda Fatih K., Melih B., Enes T., Berke Y., Mehmet Ali S., Fuat U., Ömer Faruk T., Yusuf A. adlı zanlılar ile iki de kadın gözaltına alındı.

Şüphelilerden Ömer Faruk T. ile Enes T.’nin Yunanistan’da öldürülen Abdurrahman T. ile Burak T.’nin kardeşleri olduğu öğrenildi.

Yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 85 fişek, 6 gram uyuşturucu madde, yaklaşık 430 bin TL para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

“İnfazı eski bir bakana yakınlığıyla bilinen grup yaptı”

İtalya’da ev hapsinde bulunan Barış Boyun’a yakın olduğu belirtilen ve adı açıklanmayan bir kişi Halk TV’den Seyhan Avşar’a verdiği mülakatta, Barış Boyun’un daha önceden Sarallar ile çatışmalarıyla bilinen Şahinler grubuna yakın olduğunu belirterek şöyle konuşmuştu:

“Bu cinayet Şahinler sürecinde Boyun’un duruşuna dayanıyor. Tabii ki infazı Şahinler yapmadı. Ancak eski bir bakana yakınlığıyla bilinen grup yaptı.”

Yunanistan’da, Barış Boyun suç örgütü içindeki bir alt grup olan Daltonlar çetesi üyeleri Abdurrahman Tekru (22), Doruk Ersu Büyüktunç (31), Ozan Kaan Tozlu (24), Barış Çağan, Ömer Kanza (24) ve Burak Tahmaz (23) 11 Eylül gecesi öldürülmüştü.

“Daltonlar Çetesi”

Yunanistan’da öldürülen kişilerin Barış Boyun suç örgütü içinde bir alt grup olarak bilinen “Daltonlar Çetesi”nden olduğu ortaya çıkmıştı.

Daltonlar çetesi, basında geniş yer alan Haliç Köprüsü çatışmasıyla gündeme gelmişti. 13 Ocak 2023 sabahı Haliç Köprüsü üzerinde çıkan çatışmada ateş açan tarafın Daltonlar çetesi oldukları ortaya çıkmıştı. Olaydaki karşı taraf olan “Anucur çetesi”nden bir kişi öldürülmüştü.

Anucur çetesi ise geçen ay polis memuru Hakan Telli’nin, Anucur çetesi mensupları tarafından vurularak hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelmişti.

Barış Boyun, Vukotic suikastıyla gündeme geldi

Barış Boyun suç örgütünün adı, Karadağlı uyuşturucu mafyası Skaljari Çetesi’nin lideri Jovica Vukotic’in 8 Eylül 2022’de İstanbul Mecidiyeköy’de aracının içinde öldürülmesi de dahil birçok suçla anılıyor. Nisan ayında İtalya’da yakalanan Barış Boyun, İtalya makamları tarafından ev hapsi tedbiriyle tahliye edilmişti.

Vukotic’in öldürülmesi, Karadağlı iki mafya grubu arasında başlayan çatışmanın İstanbul’da devam ettiğini gösteren kritik gelişmelerden biriydi.

Karadağlı çetelerin Türkiye’deki çatışmasını okumak için:



- Advertisment -