Ana SayfaHaberler“Yunanistan’dan üstleri soyularak geri gönderilen 12 göçmen sınırda donarak hayatını kaybetti”

“Yunanistan’dan üstleri soyularak geri gönderilen 12 göçmen sınırda donarak hayatını kaybetti”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’den Yunanistan’a yasadışı yollardan geçmeye çalışırken yakalanan ve Yunanistan tarafında üstleri soyulduktan sonra Türkiye’ye geri gönderilen 12 göçmenin donarak hayatını kaybettiğini açıkladı. Edirne Valiliği 9 göçmenin cansız bedenlerine ulaşıldığını duyurdu.

Edirne Valiliği, İpsala ilçesi Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde Yunanistan tarafından geri itilen ve donarak hayatını kaybeden 9 göçmenin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İpsala ilçesi Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden dokuz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır.

“Donma riski altındaki bir göçmen ise kurtarılarak Keşan devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Tıbbi yardım ihtiyacı olabilecek göçmenler için bölgedeki arama tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır. Kamuoyuna üzüntüyle duyurulur.”

Konuyla ilgili Twitter’dan açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sınırda hayatını kaybeden göçmen sayısının 12 olduğunu duyurdu.

Soylu, “Ayakkabıları çıkarılmış, elbiseleri soyulmuş Yunan sınır birlikleri tarafından geri itilmiş 22 göçmenden 12’si dondu. AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun. Yunan sınır birlikleri, mağdura cani, FETÖ’ye müşfik” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -