Ana SayfaHaberlerEkonomiYurtdışında gayrimenkul satana devlet desteği: Ofis için 3,6 milyon TL, reklamlar için...

Yurtdışında gayrimenkul satana devlet desteği: Ofis için 3,6 milyon TL, reklamlar için 1,8 milyon TL…

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, yurtdışında gayrimenkul pazarlayıp satan emlakçılara devlet desteği geldi. Yeni düzenlemeyle yurtdışında satış yapan emlakçılara yurtdışında açılan emlak ofisi için yıllık 3,6 milyon TL, televizyona veya billboardlara ilan vermek ya da broşür bastırmak gibi reklam faaliyetleri için yılda 1,8 milyon TL, fuarlara katılım için 300 bin TL gibi destekler geldi.

Eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, Türkiye’deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satan emlakçılara devlet desteği getiren Cumhurbaşkanlığı kararını inceledi.

Sosyal medya hesabından 7 madde halinde paylaşım yapan Aydemir şunları yazdı:

Dün gece çıkan CB Kararı ile ülkemizdeki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satsınlar diye Ticaret Bakanlığı emlakçılara inanılmaz devlet destekleri verecek.

Diyelim bir emlakçısınız ve Fas’a gidip ülkemizde daire alacak Faslı arıyorsunuz. Bu amaçla Fas’a bir emlakçı dükkânı açtınız. Devletimizden bu dükkânın kirası için yılda 3,6 milyon TL alabileceksiniz.

Fas TV’lerine, billboardlara reklam verdiniz, broşürler yaptınız. Devletimiz bu giderleriniz için yılda 1,8 milyon TL verip sizi rahatlatacak.

Ya da Türkiye’den 5-6 emlakçı toplandınız Fas’a on günlüğüne ülkemizin gayrimenkullerini pazarlamaya gittiniz. Uçak biletiniz, oteliniz, Fas’taki transfer harcamalarınız… Hepsini devletimiz 1 milyon liraya kadar karşılıyor.

Ayrıca devletimiz diyor ki dünyadaki fuarlara git katıl etkinlik başına sana 300.000 TL paranı ben vereceğim, istediğin kadar fuara da katılabilirsin.

Sadece fiziksel değil, pandemi nedeniyle artan sanal, internetten gerçekleştirilen organizasyonları da sağ olsunlar unutmamışlar; bu sanal fuar organizasyonları için de ben sana 600.000 TL’ye kadar veririm diyor.

Bir de sektörel alım heyeti var. O da şu: Fas’tan Katar’dan adam getirdiniz (sınır yok kaç kişi getirirseniz) Türkiye’de gezdirdiniz, konaklattınız… Bunların da 600.000TL’lik uçağı oteli yemesi içmesini bakanlık ödüyor.

- Advertisment -