Ana SayfaHaberlerYusuf Dikeç’in annesiyle fotoğrafını trolleyen fenomen Kürşet Hoca yine yanlış anlaşıldı: Kırıkkale...

Yusuf Dikeç’in annesiyle fotoğrafını trolleyen fenomen Kürşet Hoca yine yanlış anlaşıldı: Kırıkkale Valiliği’ne açıklama yaptırmıştı

Twitter’ın ofansif mizah yapan ünlü fenomen hesaplarından “Kürşet Hoca”, Yusuf Dikeç’in başörtülü annesiyle paylaştığı fotoğrafa, “Keşke annenizi paylaşmasaydınız. Ülkemiz adına kötü algı oluşturuyor” mesajı attı. Kürşet Hoca’nın trollemesi yine gerçek sanıldı, başörtüsü düşmanlığıyla suçlandı, hesabını kapatmak zorunda kaldı. Maldivler Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafını kullanan Kürşet Hoca, bölücülüğe karşı HDP’den aday olmuş, Kırıkkale Valisi’ne açıklama yaptırmıştı.

Paris Olimpiyatları’nda eli cebinde yaptığı atışla gümüş madalya kazanarak dünya çapında üne sahip olan milli atıcı Yusuf Dikeç, annesiyle fotoğrafını “en değerlim” anlamına gelen “My Most Precious…” mesajıyla paylaştı.

“Kürşet Hoca” adlı hesap, Dikeç’in fotoğrafının altına şunları yazdı:

“Maalesef yine rezil olduk dünyaya. Keşke annenizi paylaşmasaydınız. Elbette kendisine saygı duyuyorum, sonuçta o da bir insan. Ancak bu tür kişiler maalesef ülkemiz adına kötü bir algı oluşmasına neden oluyor. Umarım sorumlu davranır ve paylaşımı silersiniz.”

“Kürşet Hoca” hesabının ardından bazı başka sosyal medya kullanıcıları da benzer mesajlar paylaştı.

“Kürşet Hoca”nın paylaşımına tepki geldi

Bu paylaşımlara, sosyal medyada tepkiler geldi.

Dikeç ile annesine destek paylaşımlarından bazıları şöyle:

“Kürşet Hoca”: Maldivler eski devlet başkanının fotoğrafını kullanan bilindik bir trol hesap

Dikeç’in annesiyle ilgili fotoğrafa, “Maalesef yine rezil olduk dünyaya” diyerek ilk olumsuz mesajı atan “Kürşet Hoca” adlı hesap, on yılı aşkın zamandır Twitter’da birçok konuda attığı “trolleme” tweetleriyle bilinen bir fenomen hesap.

“Canım Cumhurbaşkanım ölene kadar yanındayım”

“Kürşet Hoca”, profil resmi olarak Maldivler eski Devlet Başkanı Mamun Abdül Gayyum’un fotoğrafını kullanıyor. Mamun Abdül Gayyum’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çekildiği bir fotoğrafı da “Canım Cumhurbaşkanım ölene kadar yanındayım” diye paylaşmıştı.

Dikeç’in paylaşımına gelen tepki tweetlerinden birinde de “Kürşet Hoca”nın Erdoğan’la görüşen gerçek bir insan olduğunu sanan bir sosyal medya hesabı da “Erdoğanlı paylaşımı alıntılayarak

“Bugünden itibaren o senin yanında mı acaba” diyerek Erdoğan’ın hesabını mentionladı. 

HDP’den “adaylık” açıklaması: “Terörü bitirmeye geliyoruz”

“Kürşet Hoca”, hesabı 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde “Terörü bitirmeye geliyoruz” sloganıyla HDP’den Burdur milletvekili adayı olduğunu duyurdu.

Kırıkkale’yi karıştırmıştı

Kürşet Hoca daha önce de yanlış anlaşılmıştı.

Kırıkkale ile ilgili attığı tweetler üzerine Kırıkkale Valisi açıklama yapmış, hakkında dava açılmıştı.

EMEP genel başkanıyla tartışmıştı

EMEP eski lideri Selma Gürkan da Kürşet Hoca ile tartışmıştı.

Tepkiler üzerine hesabı kapatan “Kürşet Hoca”nın çeşitli tarihlerde paylaştığı trol tweetlerinden bazıları:

- Advertisment -