Ana SayfaHaberlerYusuf Kerim aylar sonra annesine kavuştu

Yusuf Kerim aylar sonra annesine kavuştu

Çocuğu hasta olan annelerin cezasının ertelenmesini içeren yasal düzenleme Gülten Sayın için uygulandı. Altı yaşındaki kanser hastası Yusuf Kerim Sayın annesine kavuştu.

Kanser tedavisi gören altı yaşındaki Yusuf Kerim Sayın, yasal düzenlemenin nihayet uygulanmasıyla annesine kavuştu.

Tehlikeli bir kanser türü olan Ewing Sarkom hastalığına yakalanan Yusuf Kerim Sayın’in annesi Gülten Sayın, “FETÖ’ye üye olduğu” suçlamasıyla altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yusuf Kerim Sayın hastanede tedavi görürken, Gülten Sayın, cezanın Yargıtay’da onanması üzerine geçtiğimiz aralıkta İstanbul’da cezaevine girmişti.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sık sık gündeme getirmesiyle kamuoyunda duyarlılık oluşmuş, sanatçılar ve siyasetçiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenerek anne Gülten Sayın’ın cezasının ertelenmesini talep etmişti.

Kamuoyunun etkisiyle çocuğu hasta olan annelerin cezasının ertelenmesini de içeren yeni yargısal düzenleme yapıldı. 8 Mart’ta kabul edilen yasa, 5 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasaya göre çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazı bir yıla kadar ertelenebilecek; erteleme süresi her defasında altı ayı geçmemek üzere en çok dört kez uzatılabilecek.

Gülten Sayın için günlerdir uygulanmaya yasa, dün akşam uygulandı. Gergerlioğlu, önce Gülten Sayın hakkında tahliye kararı verildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Ardından, Yusuf Kerim’in annesiyle buluştuğunu belirten bir paylaşım yaptı.

- Advertisment -