Ana SayfaHaberlerYüzüklerin Gücü ekibi “siyah elf, cüce olur mu?” eleştirilerine yanıt verdi: “Tolkien...

Yüzüklerin Gücü ekibi “siyah elf, cüce olur mu?” eleştirilerine yanıt verdi: “Tolkien çok kültürlü bir evren yarattı, Orta Dünya sadece beyaz değil”

Yüzüklerin Efendisi filminden önce yaşanan olayları konu edinen Yüzüklerin Gücü dizisi, dizideki elfler ve cücelerin bazılarının siyah olmasından dolayı sosyal medyada politik doğrucu olmakla eleştirilmişti. Dizi ekibi ortak bir açıklama yaparak eleştirilere cevap verdi: “Tolkien, çok kültürlü bir evren yarattı.. Irkçı mesajlar karşısında dayanışma içindeyiz. Ne gerçek dünya, ne fantezi dünyası, ne de Orta Dünya sadece beyazlardan oluşmuyor.”

Yüzüklerin Efendisi filminde yaşananların arka planını anlatan ve Amazon Prime’da yayınlanmaya başlayan Yüzüklerin Gücü dizisi, uzun bir süredir dizide rol alan siyah elf ve cüceler nedeniyle eleştiri altında. Sosyal medyadan tepki gösteren izleyiciler, siyah cüce ve elflerin filme ve diziye ilham olan yazar J. R. R. Tolkien’in dünyasına uygun olmadığını belirtiyor, film yapımcılarını “woke” ve politik doğrucu olmakla suçluyor. Dizi ekibi dün yaptığı ortak açıklamada eleştirileri kınadı ve gelen tepkilerin ırkçı olduğunu söyledi: “Tolkien, çok kültürlü bir evren yarattı. Bu dünyada farklı kültürden ve ırktan insanlar birlikte şeytani güçlere karşı savaşıyor. Yüzüklerin Gücü de bu dayanışmayı yansıtıyor. Dünyamız hiçbir zaman sadece beyaz olmadı, fantezi hiçbir zaman sadece beyaz olmadı, Orta Dünya asla sadece beyaz değil. Beyaz olmayan insanlar Orta Dünya’ya ait ve kalıcı.”

- Advertisment -