Ana SayfaHaberlerGündemZekai Aksakallı ilk kez sivil olarak ekranlara çıktı: “Gençlerimize demokrasi ve hukuka...

Zekai Aksakallı ilk kez sivil olarak ekranlara çıktı: “Gençlerimize demokrasi ve hukuka sadık kalmalarını tavsiye ediyorum”

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında önemli rol oynanan, 2020’de “kadrosuzluk” nedeniyle emekli edilen eski Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Habertürk’ten Kemal Öztürk’ün konuğu oldu: “Üç yıl sonra neden konuşmaya karar verdim? Tabii küresel emperyalist odakların güdümünde olan Fetullahçı hain darbe örgütü faaliyetlerine devam ettiğini görüyoruz. (…) “Gençlerimize başta vatan sevgisi, çalışkanlık, liyakat ve adalet ölçüsüne sadık kalmalarını, kimsenin güdümünde olmamaları, milli birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi ve hukuka sadık kalmalarını temenni ve tavsiye ediyorum.”

Aksakallı’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Üç yıl sonra neden konuşmaya karar verdim? Tabii küresel emperyalist odakların güdümünde olan Fetullahçı hain darbe örgütü faaliyetlerine devam ettiğini görüyoruz. Son birkaç aydır gözlemlediğimiz, emarelerini aldığım çok kritik olaylara tanık oldum.

“Bu örgütün mensupları, mankurtlar beklemedik yer ve zamanda yine ülkeyi kaosa sürüklemek için çeşitli eylemlere girişebileceklerini değerlendiriyorum.

“Her noktada polisimizin üstün cesaretini, yardımlarını gördüm o gece. Darbe sabahı Genelkurmay karargahına gittim. Orayı kontrol altına alan arkadaşlarımızla görüştüm. Orada ‘Hayret Hüseyin’ vardıl. Her operasyonda o vardı. Polisimizin o geceki cesareti, kahramanlığı anlatılamaz. Engin Dinç Bey vardı. Sabaha kadar her türlü yardımı yaptı. Yüzlerce kamu görevlisi müthiş mücadeleyle, hep birlikte. MİT Müsteşarımız da öyle. Medyayı organize eden Sadık Bey. Müthiş bir dayanışma ve mücadeleydi.

“15 Temmuz darbe girişimi dünya tarihinin ve bizim tarihimizin en dramatik hadiselerinden biridir. Kendi milletinin tankıyla, topuyla, uçağıyla kendi halkına, kendi Meclisine kendi askerine, polisine hunharca saldırması dünya tarihindeki en dramatik ve bizim tarihimizdeki en dramatik hadiselerden biridir. Bu darbe Türkiye’nin milli bekasına yönelik küresel emperyalistlerin planlandığı, FETÖ’ye icra ettikleri darbe girişimidir.

“Öncelikle gayri millî, gayri yasal faaliyetlerin uzağında dursun gençlerimiz. Toplumumuza saygılı olsunlar. Bugüne kadar tecrübeler şunu gösteriyor; gayri yasal, gayri millî yapılar içinde yer alanlar kendi istikbalini kaybettikleri gibi ülkenin istikbalini de zora soruyorlar. Ülkenin milli, manevi değerlerine saygılı, demokrasisine saygılı, hukuka saygılı olmaları hem kendileri hem ülkenin geleceği için çok önemlidir.

“Bu ülkenin istiklali için bayraklaşan şehitlerimizi rahmetle, özlemle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum.

“Gençlerimize de başta vatan sevgisi, çalışkanlık, liyakat ve adalet ölçüsüne sadık kalmalarını, kimsenin güdümünde olmamaları, milli birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi ve hukuka sadık kalmalarını temenni ve tavsiye ediyorum.”

- Advertisment -