Ana SayfaHaberlerZelensky’den ‘Telefonla görüşemedik’ diyen İtalya Başbakanı Draghi’ye tepki: “Bir dahaki sefere, Draghi...

Zelensky’den ‘Telefonla görüşemedik’ diyen İtalya Başbakanı Draghi’ye tepki: “Bir dahaki sefere, Draghi ile konuşmak için savaş programını değiştirmeye çalışacağım”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy sosyal medya hesabından, “Bu sabah telefonla görüşemedik” diyen İtalya Başbakanı Mario Draghi’ye tepki gösterdi:

“Bugün saat 10:30’da Çernigiv, Hostomel ve Melitopol girişlerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. İnsanlar öldü. Bir dahaki sefere, belirli bir zamanda Mario Draghi ile konuşmak için savaş programını değiştirmeye çalışacağım. Bu arada Ukrayna, halkı için savaşmaya devam ediyor.”

İtalya Başbakanı Draghi, İtalya parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’na bilgi verdiği sırada, önceki akşam Belçika’nın başkenti Brüksel’de Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını görüşmek üzere olağanüstü düzenlenen AB Konseyine katıldığını belirterek şunları söylemişti:

 “Dünkü konseye Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin katıldığı an dramatik bir andı. Kiev’de gizli bir yerden bağlanıyordu. Zamanının tükendiğini, kendisinin ailesiyle beraber Rus işgal güçlerinin hedefi olduğunu söyledi. Konseye katılan herkesi etkileyen dramatik bir andı. Bu sabah buraya gelmeden önce beni aradı ve 09.30’a bir telefon randevusu belirledik ama Başkan Zelensky artık uygun olmadığı için telefon görüşmesi yapmak mümkün olmadı.”

- Advertisment -