Ana SayfaHaberlerDünyaZelensky Buça sokaklarında Rus annelere seslendi: “Çocuklarınızın içinde ne olduğunu göremediniz mi?”

Zelensky Buça sokaklarında Rus annelere seslendi: “Çocuklarınızın içinde ne olduğunu göremediniz mi?”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Rusya ordusunun geri çekilmesinden sonra Kyiv’in banliyösü Buça’da kaydedilen katliam görüntülerine dünya kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla gittiği ilçede Rus annelere “Ukrayna'nın Buça şehri Rusya'nıza ne yaptı” diye seslendi.

Zelensky Buça sokaklarındaki konuşmasının bir bölümünde özellikle Rus annelere seslendi ve şöyle dedi:

“Her Rus askerinin annesinin Buça’da, Irpin’de, Gostomel’de öldürülen insanların cesetlerini görmesini istiyorum. Onların suçu ne? Neden öldürüldüler? Sokakta bisikletine binen adam ne yaptı? Barışçıl şehirlerdeki sıradan insanlar ne yaptı? Kadınlar neden küpeleri kulaklarından çıkarıldıktan sonra boğuldu? Kadınlar nasıl çocukların önünde tecavüze uğrayabilir ve öldürülebilir? Ölürken bile vücutlarıyla alay edildi. Neden insanların vücutları tanklarla ezildi? Ukrayna’nın Buça şehri Rusya’nıza ne yaptı? Bütün bunlar nasıl mümkün oldu? Rus anneler, çocuklarınızın içinde ne olduğunu göremediniz mi? Vicdansızlar, kalpsizler. Kasten ve zevkle insan öldürdüler.”

- Advertisment -