Ana SayfaHaberlerZelensky: “Eğer Ukrayna düşerse bütün bu Rus askerler sizin NATO üyesi ülkelerinizin...

Zelensky: “Eğer Ukrayna düşerse bütün bu Rus askerler sizin NATO üyesi ülkelerinizin sınırlarında olacak”

NATO üyelerinden Rusya Hava Kuvvetleri'ni durdurmak için bir 'uçuşa yasak bölge' ilan etmesini istediklerini söyleyen Zelensky, ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisine ‘Bunun için doğru zaman değil’ dediğini açıkladı. Zelensky, “Eğer Ukrayna düşerse bütün bu Rus askerler sizin NATO üyesi ülkelerinizin sınırlarında olacak. Aynı sorunla siz karşı karşıya olacaksınız " dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, Rus saldırısı altındaki başkent Kiev’de bulunan yüksek korumalı bir hükümet konağının sığınağından CNN ve Reuters’a konuştu.

Zelensky, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon konuşmasında Biden’dan bu akşam yapacağı ‘ulusa sesleniş’ konuşmasında ‘işe yarar mesajlar’ vermesini istediğini ve hamlelerle desteklenmeyecek açıklamalardan kaçınması çağrısı yaptığını söyledi.

NATO tarafından ‘uçuşa yasak bölge’ ilan edilmesini istediğini söyleyen Zelensky, Biden’ın kendisine “böyle bir önlem için doğru zaman olmadığını” söylediğini iletti.

Zelensky, “Durum çok ciddi. Ben bir filmde değilim. Eğer Ukrayna düşerse bütün bu Rus askerler sizin NATO üyesi ülkelerinizin sınırlarında olacak. Aynı sorunla siz karşı karşıya olacaksınız ” diye konuştu.

“Sadece çalışıyorum ve uyuyorum” diyen Zelensky, “İki gündür çocuklarımı görmedim” derken ise duygulandı.

Zelensky, “Sonuna kadar savaşacağız” dedi.

44 yaşındaki Ukrayna lideri, Rusya ile yürütülen barış görüşmeleri ile ilgili ise şunları söyledi:

“Duruma ilişkin konuşmaya başlama kararı aldılar. Gerçekten ben de istiyordum ve onları teşvik ettim, yapmalısınız, her şeyden önce herkes savaşmayı durdurmak ve beş, altı gün öncesindeki noktaya dönmek zorunda. Yapabileceğiniz temel şeyler olduğunu düşünüyorum ve bu çok önemli bir nokta. Bunları yaparsanız ve taraflar hazırsa, bu demektir ki barışa hazırlar. Eğer hazır değilseniz, bu zamanı boşa harcıyorsunuz demektir.”

- Advertisment -