Ana SayfaHaberlerDünyaZelensky, Haluk Bayraktar’a Devlet Nişanı verdi, ikili görüşmede Ukrayna’da açılacak Baykar fabrikası...

Zelensky, Haluk Bayraktar’a Devlet Nişanı verdi, ikili görüşmede Ukrayna’da açılacak Baykar fabrikası konuşuldu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky ile Baykar CEO’su Haluk Bayraktar dün (9 Eylül) Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde görüştü. Zelensky, Bayraktar’a 1. Derece Devlet Nişanı’nı takdim etti. Görüşmede en önemli gündem maddesi, Baykar’ın Ukrayna’da açmayı planladığı savunma sanayii fabrikasıydı. Rusya bu fabrikanın açılması durumunda askeri bir hedef olabileceğini açıklamıştı.

Dün (9 Eylül) Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky ile Baykar CEO’su Haluk Bayraktar ikili bir toplantıda bir araya geldi. Görüşme sırasında Zelensky, Haluk Bayraktar’a Ukrayna ordusuna katkıları nedeniyle 1. Derece Devlet Nişanı’nı takdim etti: “Ukrayna’daki herkes Bayraktar’ın ne olduğunu ve şirketinizin ismini biliyor. Size, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ülkenizin vatandaşlarına Rus saldırganlığına karşı desteğiniz için çok teşekkür ederim.”

Görüşmede Ukrayna ve Baykar arasındaki işbirliğinin arttırılması ve Ukrayna’da kurulması planlanan Baykar fabrikası gündeme alındı. Yeni fabrikada Ukrayna’nın sağlayacağı parçalarla Baykar ürünlerinin üretilmesi düşünülüyor. Rusya bu fabrikanın kurulması durumunda askeri bir hedef olabileceğini söylemiş ve Ukrayna’yı tehdit etmişti.

- Advertisment -