Ana SayfaHaberlerZelensky, Kırım saldırısını üstlenen hükümet görevlilerini uyardı: “Askeri planları sızdırmayın”

Zelensky, Kırım saldırısını üstlenen hükümet görevlilerini uyardı: “Askeri planları sızdırmayın”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, bazı hükümet yetkilileriyle komutanların Kırım’daki patlamaları üstlenmelerini “manşetlere çıkma” hevesiyle açıkladı ve bu yetkilileri ülkenin gizli savaş planlarını açıklamakla suçladı.

8 Ağustos Salı günü, Kırım’da bir Rus hava üssünde patlamalar yaşanmış, Rusya olayın “bir kaza” olduğunu söylemişti. Ukrayna’nın saldırıyı sahiplenen bir açıklama yapmamış olmasına rağmen Savunma Bakanlığı kaza açıklamasıyla dalga geçen bir video paylaşmıştı.

New York Times ve Guardian gibi uluslararası medya kuruluşları ise adlarını açıklamayan hükümet kaynaklarına dayanarak saldırının Ukrayna tarafından yapıldığını haberleştirmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, bu haberlere görüş veren yetkililere 11 Ağustos günü yaptığı halka sesleniş konuşmasında seslendi, onları eleştirdi, savunma ve saldırı planlarını sızdırmamaları gerektiğini hatırlattı. Zelensky, “Manşetlere çıkmak istiyorsanız, bu bir sorumsuzluktur. Ukrayna için zafer istiyorsanız, devletimizin savunma veya saldırı planları hakkında söylediğiniz her söz için sorumlu olduğunuzun farkında olmalısınız” dedi.

- Advertisment -