Ana SayfaHaberlerDünyaZelensky: "Melitopol Belediye Başkanının Rus güçlerince kaçırılması demokrasiye karşı suç"

Zelensky: “Melitopol Belediye Başkanının Rus güçlerince kaçırılması demokrasiye karşı suç”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Telegram kanalında yayımladığı video mesajında, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Rus askeri güçlerinin, Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov’u kaçırdığına dikkati çeken Zelensky, “Melitopol Belediye Başkanının kaçırılması, sadece kente ve halka değil, demokrasiye karşı işlenen bir suçtur” dedi.

Rusya’nın eylemlerini IŞİD’in eylemleriyle kıyaslayan Zelensky, “Tüm Ukrayna Herson, Berdyansk ve diğer kentler olduğu gibi Melitopol’ün de işgalcilere teslim olmadığını gördü” şeklinde konuştu.

Ukrayna’daki sivillerin güvenli bölgelere tahliye sürecine değinen Zelensky, Rus birliklerinin, insani yardım koridorlarının çalışmasını engellediğini belirtti.

Ukrayna kentlerine insani yardımın yapılması için çabalamaya devam edeceklerini vurgulayan Zelensky, Mariupol’un Rus ordusunca kuşatıldığına dikkati çekti.

“Ruslar, Mariupol’e insani yardımı ulaştırmamıza izin vermedi ve kent sakinlerine işkence etmeye devam ediyor” diyen Zelensky, Ukrayna’da ölen Rus asker sayısının 12 bini geçtiğine dikkat çekti.

Rus askerlerin annelerine seslenen Zelensky, “Kendi çocuklarınızı yabancı topraklardaki savaşa göndermeyin. Çocuklarınızın tatbikatlara gönderildiğine inanmayın. Ukrayna bu savaşı hiçbir zaman istemedi, ancak gerektiği kadar kendisini savunacak” dedi.

- Advertisment -