Ana SayfaHaberlerZelensky Rus gazetecilere konuştu: Rusya mülakatın yayınını yasakladı

Zelensky Rus gazetecilere konuştu: Rusya mülakatın yayınını yasakladı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenksy’nin Rusya kamuoyuna Rusça olarak verdiği mülakat Rusya’da yasaklandı. Mülakatı yapan gazetecilerin kurumlarına soruşturma açıldı. Zelensky mülakatta Rusya kamuoyuna, 2014’te Ukrayna’dan ayrıldığını ilan eden Donetsk ve Luhansk bölgelerine saldırı planladıkları ve biyolojik silah ürettikleri iddialarının gerçekdışı olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Rusyalı muhalif gazetecilere videolu mülakat verdi.

Rusya’nın medya kontrol kurumu mülakatın yayımlanmasını yasakladı.

Mülakat Rusya dışında yayın yapan Meduza sitesinde yayımlandı. Meduza da yayımlanmasından sonra mülakatı yapan gazeteciler de sosyal medya hesaplarından mülakatın videosunu paylaştı.

Rusya makamları, mülakat yapan gazetecilerin kuruluşları hakkında soruşturma başlattı.  

Zelensky, Rusya kamuoyuna hitap ettiği ve Rusça olarak verdiği mülakatında, Rusya’nın işgale gerekçe olarak gösterdiği; Ukrayna’nın, 2014’te Ukrayna’dan ayrıldığını iddia eden Rusya yanlısı Donetsk ve Luhansk bölgelerine büyük bir saldırı planladığı iddialarını yalanladı.

Ukrayna’nın biyolojik silah ürettiği iddialarının da gerçekdışı olduğunu söyleyen Zelensky, “bilgi perdesi” arkasında yaşamak zorunda kaldığını söylediği Rusya vatandaşlarını, gerçek bilgiyi edinmek için Ukrayna’daki tanıdıklarına ulaşmaya çağırdı.

Mülakatta Zelensky’ye; online olarak yayın yapan Dojd’un (Rain TV) Genel Yayın Yönetmeni Tihon Dzyadko, Rusya dışından yayın yapan muhalif site Meduza’nın yöneticisi İvan Kolpakov, Kommersant’a haber geçen muhabir Vladimir Solovyev ve kendi Youtube kanalı üzerinden yayın yapan gazeteci Mihail Zıgar sorular sordu. Aynı zamanda Novaya Gazeta Genel Yayın Yönetmeni Dimirti Muratov da sorularını Mihail Zıgar aracılığıyla iletti.

- Advertisment -