Ana SayfaHaberlerZelensky: “Rusya’ya görüşmeler için İstanbul, Bakü, Varşova’yı önerdik. Bunlar Ukrayna’ya füze fırlatılmayan...

Zelensky: “Rusya’ya görüşmeler için İstanbul, Bakü, Varşova’yı önerdik. Bunlar Ukrayna’ya füze fırlatılmayan şehirler ama Minsk değil”

Rusya’nın müzakereler için Belarus’a heyet gönderdiklerini açıklamasına karşılık veren Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky: Rusya Ukrayna’ya Belarus topraklarından saldırmamış olsaydı, Minsk’te görüşmeler mümkün olabilirdi. Varşova, Bratislava, Budapeşte, İstanbul, Bakü… Ruslara bu kentleri önerdik. Bize topraklarından Ukrayna’ya füze atılmayan herhangi bir ülkedeki her kent uyar.”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Rusya’nın Ukrayna ile müzakere için Belarus’a heyet gönderdiğini duyurmasına “Eğer Rusya Ukrayna’ya Belarus topraklarından saldırmamış olsaydı, Minsk’te görüşmeler mümkün olabilirdi. Ukrayna’ya saldırganlık göstermemiş başka yerlerde görüşmelere açığım” diye karşılık verdi.

Zelensky açıklamasının devamında şunları söyledi:

Tabii ki barış istiyoruz, görüşme istiyoruz, savaşa son vermek istiyoruz. Varşova, Bratislava, Budapeşte, İstanbul, Bakü… Ruslara bu kentleri önerdik. Bize topraklarından Ukrayna’ya füze atılmayan herhangi bir ülkedeki her kent uyar. Müzakerelerin dürüst olmasının ve savaşa gerçekten son verebilmesinin tek yolu bu.”

Zelensky’nin danışmanı Mykhailo Podolyak da “Zelensky’nin pozisyonunun aynı olduğunu vurgulayarak, “Rus heyeti, Belarus’un Gomel kentine, bunun bir anlamı olmadığını bilerek gitti” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, savunma ve dışişleri bakanlarıyla devlet başkanlığı temsilcilerinin de bulunduğu Rusya heyetinin Ukraynalılarla görüşmek için Belarus’a ulaştığını açıklamıştı. Peskov, heyetin Belarus’un Gomel kentinde bulunduğunu belirterek, “Rusya görüşmelere hazır, Moskova şimdi Ukraynalıları bekliyor” demişti.

- Advertisment -