Ana SayfaHaberlerZelensky: “Saakaşvili yavaş yavaş öldürülüyor”

Zelensky: “Saakaşvili yavaş yavaş öldürülüyor”

Gürcistan’da tutuklu bulunan Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili’nin serbest bırakılması çağrısında bulunan Zelensky: “Ukrayna vatandaşı, Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili yavaş yavaş öldürülüyor. 21. yüzyılda Avrupa'da bir kişinin fiili olarak alenen infaz edilmesi girişime karşı hala mücadele etmemiz gerektiği gerçeği bir utançtır.”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Gürcistan’da tutuklu bulunan Gürcistan eski cumhurbaşkanı Mikheil Saakaşvili’nin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Zelensky sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

“Ukrayna vatandaşı, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili yavaş yavaş öldürülüyor. 21. yüzyılda Avrupa’da bir kişinin fiili olarak alenen infaz edilmesi girişime karşı hâlâ mücadele etmemiz gerektiği gerçeği bir utançtır.

“Yaşamına yönelik tehdit göz önüne alındığında, Gürcistan yetkililerini Avrupa insan haklarını koruma normları kapsamındaki yükümlülüklerini geri çağırmaya, istismarı durdurmaya ve Mikheil’i serbest bırakmaya çağırıyorum. Dünyayı Mikheil’in hayatını kurtarmaya çağırıyorum.”

- Advertisment -