Ana SayfaHaberlerDünyaZelensky’den NATO’ya: “Bugünden sonra ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölmüş olacak”

Zelensky’den NATO’ya: “Bugünden sonra ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölmüş olacak”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge ilan etme kararı almayan NATO’yu eleştirdi: “NATO uçuşa yasak bölge ilan etmeyi reddederek Ukrayna’nın daha çok bombalanması için yeşil ışık yaktı.”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in dünkü (4 Mart) “Uçuşa yasak bölge daha fazla yıkıma neden olur” açıklamasına ve bu konuda Ukrayna’nın talebinin yerine getirilmeyeceğine dair karara sert tepki gösterdi.  

Sık sık NATO’ya uçuşa yasak bölge ilan etme çağrısı yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, Stoltenberg’in bu sözlerinin ardından bir açıklama yaparak NATO’yu sert sözlerle eleştirdi.

“Herkesin bir numaralı hedefinin Avrupa’nın özgürlüğü olmadığını gördük”

Zelensky, NATO’nun dün (4 Mart) düzenlediği zirvenin “zayıf” ve “herkesin kafalarını karıştıran” bir zirve olduğunu söyledi ve ekledi: “Avrupa için özgürlük mücadelesinin herkes için bir numaralı hedef olmadığının açık bir şekilde görüldüğü bir zirve oldu bu.”

NATO’nun yardımlarının Rusya ile yürüttükleri mücadelede yetersiz olduğunu vurgulayan Zelensky, “İttifakın bugün yapabildiği tek şey, Ukrayna için tedarik sisteminden 50 ton dizel yakıt göndermekti. (Yakıt) muhtemelen Budapeşte Memorandumu’nun daha iyi yanmasını sağlamak için gönderilmişti ama o bizim için zaten Rus birliklerinin ateşinde yandı” dedi.

“NATO uçuşa yasak bölge ilan etmeyi reddederek Ukrayna’nın daha çok bombalanması için yeşil ışık yaktı”

Zirveden uçuşa yasak bölge kararının çıkmamasını da eleştiren Zelensky şunları söyledi:

“NATO bugün uçuşa yasak bölge ilan etmeyi reddederek Ukrayna şehirlerinin ve köylerinin daha fazla bombalanması için yeşil ışık yaktı. Ama bu kararla kimi koruyabileceğinizi ve Kuzey Atlantik İttifakı ülkelerini koruyup koruyamayacağınızı bilmiyorum.

“Ortak Avrupa’mız için, özgürlüğümüz için, ortak özgürlüğümüz için dökülen kanımızın karşılığı olarak bize verdiğiniz yakıtla kendinizi koruyamazsınız.

“NATO ülkelerinin, Ukrayna hava sahasını uçuşa kapatmanın Rusya’nın NATO’ya doğrudan saldırganlığını kışkırtacağı yönünde bir masal oluşturduklarına inanıyoruz. Bu, kendi kendine hipnoz. Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölmüş olacak.”

- Advertisment -