Ana SayfaHaberlerZincir marketlerde ‘gerekli operasyonlar’ başladı

Zincir marketlerde ‘gerekli operasyonlar’ başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York’taki Türkevi’nin açılış töreninde, “topladıkları ürünle piyasalar alt üst oluyor” diyerek fahiş fiyatlardan sorumlu tuttuğu “beş zincir market”te Ticaret Bakanlığı’nın “gerekli operasyonları yapacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York ziyareti öncesi havalimanında yaptığı basın toplantısında da Ticaret Bakanlığı’nın zincir marketlerle ilgili çalışma başlatacağını ve ABD dönüşünde bizzat kendisinin de ilgileneceğini duyurmuştu.

Bakanlıktan “serbest rekabet” vurgulu inceleme açıklaması

Bugün Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamayla zincir marketlerde fiyat denetimleri için, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un talimatıyla ticaret müfettişlerinin görevlendirildiği duyuruldu.

Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili vatandaşlardan gelen şikâyetlerin incelendiği belirtilen açıklamada, “tüm ülke sathında faaliyet gösteren ve en yaygın şube ağına sahip olan 5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş bir yelpazedeki üründe fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için Ticaret Bakanı Sayın Mehmet MUŞ’un talimatlarıyla Ticaret Müfettişleri görevlendirilmiştir” denildi.

Açıklamanın sonunda, serbest rekabet ve piyasa koşullarına aykırı hareket ederek tüketiciyi mağdur edenlerle mücadelenin süreceği ve yasal çerçevede her türlü tedbirin alınacağı vurgulandı.

- Advertisment -